Milinović i službeno novi ličko senjski župan, predstavio svoj program

Foto:N.M.

U Sali za sastanke Ličko-senjske županije upriličena je danas primopredaja dužnosti župana. Na netom okončanim lokalnim izborima za župana premoćno je pobijedio kandidat koalicije HDZ-HSS-HSP AS i HSU dr.

Darko Milinović kojemu je povjerenje ukazalo 53,68 % građana koji su izašli na izbore. Tijekom primopredaje bili su nazočni i novi zamjenici župana prof. Renata Hodak i dipl. ing Vice Nekić, kao i zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine Nikola Lalić.

Bivši župan Milan Kolić se uz čestitke novom županu zahvalio na suradnji nazočnim pročelnici županijskih odjela čiji je rad ocijenio izvrsnim i korektnim. Novi župan dr. Darko Milinović potvrdio je osnovne smjernice svojega rada, o čemu je govorio tijekom predizborne kampanje.

“Najavio sam da ću svu svoju energiju uložiti u napredak ove županije. Pri tome moram zahvaliti svojem prethodniku nakon čijeg mandata je Ličko-senjska županija polučila brojne dobre rezultate. Uvjeren sam da će ova županija u iduće četiri godine kročiti putovima napretka u širokom smislu.

Najveće pomake očekujem u razvoju gospodarstva i u tome ću se maksimalno angažirati. Još jednom se zahvaljujem Milanu Koliću na svemu što je odradio tijekom protekle četiri godine. Odradio je dobar posao. U to vrijeme sam bio predsjednik Županijske skupštine i u to vrijeme nisam se uplitao u ingerencije župana. Znam da je ova županija danas bolja nego li prije četiri godine rekao je župan dr. Darko Milinović.

Potom je u KIC-u održano izlaganje novog župana Darka Milinovića, kojem su nazočili ravnatelji i direktori ustanova i poduzeća, ugledni gospodarstvenici, vlasnici poduzeća i OPG-a, kao i mnogi čiji se rejting i društveni angažman s pravom respektiraju.

“Zahvaljujem vam što ste došli i počašćen sam s time što su ovdje ugledni ljudi bez obzira na boju stranačkog dresa. Danas smo jedno tijelo, jedno biće. Time se pokazuje želja da zajednički trasiramo put Ličko-senjske županije. Obećao sam da ću u svoj rad unijeti jedan novi optimizam, kao što sam uvjeren da ću novi optimizam, novu dozu adrenalina i ambicija pobuditi kod svakoga od vas. Ovo mi je treći sastanak danas sa kojega želim poslati jasnu poruku na koji način ću zastupati interese ove županije.

Slikovito rečeno „ja ću maltretirati vas, kao što ćete vi maltretirati mene“, jer svako od vas ima pravo i obvezu sudjelovati u kreiranju razvoja naše županije. Uvjeren sam da ćemo za EU fondove aplicirati još više dobrih projekata. U tome smislu vrata Ličko-senjske županije su vam širom otvorena za svaki dobar prijedlog, za svaki kvalitetan projekt. Vjerujem u vas i očekujem prve pomake već u prvih 6 mjeseci mojega mandata.

Najavio sam za ovu jesen veliki gospodarski forum upravo s ciljem novih ulaganja i novih radnih mjesta na području Ličko-senjske županije. Ako zajednički ne napravimo pomake u gospodarskom smislu, onda to znači da nismo uspjeli i da ja kao župan nisam opravdao ukazano povjerenje. U budućim projektima pratit ćemo potencijale i Razvojnu strategiju ove županije temeljenu na turizmu, poljoprivredi i drvno-prerađivačkoj industriji.

Izazova je mnogo, ali sam uvjeren da ćemo ih zajednički rješavati. Jedan od naših prioriteta je pomoći razvoju malog i srednjeg poduzetništva, tom pokretaču koji stvara nove vrijednosti i otvara radna mjesta. Imamo prirodne potencijale, imamo kadrove i ljude koji znaju raditi svoj posao i zato sam optimist kada je naša budućnost u pitanju, rekao je između ostaloga župan dr. Darko Milinović čije su riječi nazočni pozdravili gromkim pljeskom.

Dodao je: “Vrlo brzo ću osnovati svoj savjetnički tim kako bi zajedno sa svima vama učinio krupne iskorake. Uza sve prirodne i tehničke potencijale, ljudski potencijali su uvijek na prvome mjestu.

Uskoro očekuje Razvojnu strategiju naše županije realizirane sa državne razine. Bit će to temeljni dokument pomoću kojega ćemo povlačiti sredstva iz EU-a.

Svatko od vas mora biti agresivan u svoje nastupu, u svojoj ideji prema meni, mojim suradnicima, kako bismo te ideje i poruke plasirali dalje, od hrvatske Vlade pa do EU-a. Opet ću naglasiti da su naši ljudski potencijali bogatstvo koje ćemo zajednički nastojati iskoristiti za opće dobro i napredak, zaključio je župan dr. Darko Milinović.
M. S./Foto:N.M.

Facebook Komentari