Milanovića bi njegovi u SDP-u rado vidjeli kao predsjednika države

Bivši premijer i šef SDP-a Zoran Milanović sam je više puta rekao da se u politiku ne misli vratiti, no priče o njegovu povratku na scenu ne prestaju. Dapače, upravo suprotno.

Sve je počelo u trenutku kada se u javnosti pojavila priča o tome da bi SDP mogao pronaći novog kandidata za premijera u slučaju da se ide brzo na nove parlamentarne izbore jer s aktualnim šefom Davorom Bernardićem nemaju izglede pobijediti. Većina SDP-ovaca tada je, u razgovorima, kao potencijalnog kandidata za premijera isticala bivšeg predsjednika uprave Podravke i bivšeg gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića.

Međutim, dio članova te stranke, kojima Mršić nije najbolje “sjeo” kao potencijalni kandidat, u neslužbenim je razgovorima govorilo da je u tom slučaju mnogo bolje da se umjesto Mršića nagovori Zoran Milanović na povratak, piše Večernji.

Glasine su se još više pojačale kada se i sam Milanović pojavio na nekoliko događanja poput, primjerice, 10. obljetnice smrti prvog predsjednika SDP-a Ivice Račana gdje je održao govor, a potom dao i izjavu medijima o aktualnoj političkoj situaciji. Za njegov govor na komemoraciji neki ugledni SDP-ovci tada su kazali da je očiti dokaz da Milanović ima plan kandidirati se na idućim predsjedničkim izborima.

“Zašto ne? Prije predsjedničkih mogao bi se kandidirati na izborima za Europski parlament, gdje bi vjerojatno bio kandidat koji bi osvojio najveći broj glasova što bi mu bila izvrsna ulazna karta za predsjedničke izbore nakon toga”, govorio je jedan Milanovićev bivši ministar.

Najnovija informacija o povratku Zorana Milanovića plasirana je ovih dana iz više izvora. I glasi da bivši šef SDP-a planira osnovati vlastitu političku stranku.

Da se ideja proširila i među vodstvom SDP-a, potvrdio je Večernjem listu i jedan potpredsjednik SDP-a, koji kaže da je čuo za tu priču i da je sve što može kazati na to da nikada ne treba reći nikada.

Međutim, izvori bliski Milanoviću kažu da su to obične gluposti i da bivši premijer nema baš nikakvu namjeru osnivati svoju stranku te da te informacije plasiraju oni koji žele još više zakuhati ionako lošu situaciju u stranci na Iblerovu trgu. Kažu kako nema nikakvog smisla da Zoran Milanović osniva svoju stranku nakon što je deset godina vodio SDP, piše Večernji.

Facebook Komentari