Goran Marić: Ja odlučujem, nema preseljenja ako nije jeftinije!

Izvor: Dražen Prša

Ministar državne imovine, Goran Marić, komentirao je informacije koje je N1 prvi objavio o preseljenju Ministarstva turizma na novu lokaciju.

“Mi smo kontinuirano u kontaktu sa svim ministarstvima i u nekoliko navrata smo dobili zahtjeve Ministarstva turizma na način da se presele i svi budu objedinjeni na jednom mjestu. Mi vodimo računa da to bude financijski isplativo. Ministarstvo državne imovine samo je ove godine uštedjeli 10 milijuna kuna na najmovima. Preseljenje ministarstva može biti samo na način da bude racionalnije i da se smanje troškovi”, rekao je Marić, odgovarajući na pitanje je li stigao zahtjev iz Ministarstva turizma za preseljenjem u drugi prostor.

“Primjerice, preseljenjem Ministarstva regionalnog razvoja uštedjeli smo 20 tisuća eura mjesečno zakupnine. Ušteda i racionalizacije troškova naši su ciljevi. Ministarstvo državne imovine nije tu da udovoljava željama, ima prostora i svako preseljenje će donijeti financijsku korist. Ako nađemo jedan prostor koji je financijski isplativiji, onda možemo govoriti o preseljenju”, rekao je Marić.

“Ministarstvo državne imovine neće nikome dati zakup po cijeni od 11 eura. Mi u centru grada možemo pronaći cijenu ispod 7 eura po kvadratu i nećemo dati da itko useli po cijeni tako visokoj kao što je 11 eura”, dodao je.

Ministar državne imovine kazao je kako njegovo ministarstvo razmatra različite prostore i gledaju kako funkcionalno useliti u njih. “Imamo nekoliko prostora koji su interesantni i za njih možemo dati suglasnost samo ako je cijena 7 eura”, rekao je.

Upitan je li opcija da ministarstvo koje trenutačno ne plaća najam ode u privatni najam, Marić je rekao da ta opcija postoji ukoliko na taj prostor ulazi ministarstvo koje na drugom mjestu plaća skuplji najam. “Onda je to isplativo i radit ćemo na tom tragu”, rekao je Marić.

“Sve opcije koje su u cilju racionalizacje dolaze u obzir i naša je intencija da zajednička tijela budu na jednom mjestu, kako bi racionalizacija bila ne samo u financijskom smislu, nego i u poslovnim procesima. Budite uvjereni da niti jedno preseljenje neće biti osim ako je financijski povoljnije”, rekao je Marić.

Upitan za vremenski rok, Marić je rekao da ne ovisi sve samo o njima, nego i o onima koji nude prostore u zakup. “Ne volim ništa hipotetski govoriti. Kad se ostvare ideje da bismo mogli imati nešto povoljnije, onda ćemo na tome raditi. Ako nije jeftinije, onda nema preseljenja i mi inzistiramo na promjeni ugovora koji je nepovoljan. U četverogodišnjem godišnjem mandatu postoji prostor da se uštedi do 100 milijuna kuna na zakupu. Ministarstvo ima tu zadaću i ono će ju i ispuniti”, rekao je Marić.

Govoreći o preseljenju Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marić je rekao da je istina da nije dopušteno produljenje ugovora s PBZ-om, iako je ministarstvo godinama bilo tamo. I dalje su zainteresirani za taj prostor, međutim, samo po uvjetima koji njima odgovaraju, a to je da zakup ne košta više od 7 eura po kvadratnom metru. “Imamo desetke ponuda i tražimo nova rješenja za uštede”, rekao je Marić.

Kontakti s Ministarstvom turizma postoji, istaknuo je. “O preseljenju odlučuje ministar državne imovine. Zasad nema riječi o preseljenju dok nismo sigurni u uvjete koje možemo postići”, rekao je Marić.

Cappelli: Razbacani smo na tri mjesta, dođite i vidite da nemamo prostora

Facebook Komentari