Cappelli: Razbacani smo na tri mjesta, dođite i vidite da nemamo prostora

Ministar turizma Gari Cappelli na Markovu je trgu, prije sjednice Vlade, odgovarao na pitanja novinara.

“Razgovara se o preseljenjima ureda između Frankfurta i Berlina, sezona je dobra, predviđanja su odlična, nikakva druga preseljenja ne vidim. HTZ će vidjeti hoće li ostati na Iblerovom trgu ili će naći nešto bolje ili ne. Mene je to zateklo”, rekao je ministar upitan hoće li se Ministarstvo turizma seliti.

“Svi imaju problema s prostorom, mi smo na tri mjesta razbacani, turističke inspekcije su po županijama. Bilo bi dobro da smo svi zajedno, ali nema mjesta. Pozivam vas da nas posjetite i vidite da nemamo prostora. Mi smo zajedno s Ministarstvom prometa, i oni su razbacani po gradu”, rekao je Cappelli.

Nije želio komentirati parlamentarnu većinu, kazavši da on nije osoba koju se za to treba pitati te da se on bavi samo turizmom i brojem turista u zemlji.  “Turizam ide u izvrsnom smjeru i to će pomoći sa skoro 20 posto u BDP-u Hrvatske”, dodao je Cappelli.

Podsjetimo, Usred političke krize ministar ministar turizma Gari Cappelli, kako neslužbeno prvi doznaje N1, planira preseljenje Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice u eksluzivne prostore na Marulićevom trgu u centru Zagreba. U više od 4.000 kvadrata trebalo bi se smjestiti oko 150 djelatnika ove dvije institucije.

Cappelli je, doznajemo neslužbeno, uputio zahtjev Ministarstvu državne imovine da mu odobri preseljenje. Nakon toga očekuje suglasnost i Ministarstva financija koje bi mu i trebalo osigurati sredstva za skupe prostore. Naime, Ministarstvo turizma će tih 4.000 kvadrata plaćati nekoliko milijuna kuna godišnje, a za to nema osigurana sredstva u proračunu, budući je trošak koji sada Ministarstvo plaća za prostore u ‘Kockici’ na Prisavlju 0 kuna.

Share This Article