Bulj: Pupovac gradi karijeru najpoznatijeg hrvatskog etnobiznismena, neka DORH istraži kupovinu glasova

Izvor: Dražen Prša

Kako je priopćeno iz MOST-a saborski zastupnik Miro Bulj pozvao je Državno odvjetništvo (DORH) da istraži navode glasača koji su organizirano autobusima stigli iz susjedne države kako bi dobili 500 kuna iz sredstava Srpskog narodnog vijeća (SNV) u zamjenu za glas SDSS-u.

Bulj je ustvrdio da Pupovac ponovno gradi svoju karijeru najpoznatijeg hrvatskog etnobiznismena na narodu koji je fiktivno prijavljen na hrvatskim adresama, te da je nepojmljivo da netko može godinama nekažnjeno iskorištavati te ljude za osobnu korist.

Upravo zbog toga pozvao je Državno odvjetništvo da ispita jesu li ili koliko su dugo i u kojim razmjerima SDSS i SNV organizirali da se glasače dovozi iz Srbije kako bi kupnjom osigurali potreban broj glasova za sebe.

“SDSS i SNV ništa nisu napravili za taj narod osim što ih plaćaju za glas te ocijenio kako oni ne brinu ni za Srbe u Hrvatskoj, a kamo li za one iz Srbije, osim kad je vrijeme da zadrže vlast kako bi sebi državnim novcem napunili džepove u iduće četiri godine”, kazao je Bulj.

„Kad su vlastiti džepovi u pitanju, nije im problem poduprijeti Božu Galića u Vukovarsko-srijemskoj županiji i približiti se HDZ-u i svojem najvećem partneru i savezniku Plenkoviću, jednako vrsnom trgovcu“, kazao je Bulj.

Po Buljevim riječima građani će dobro razmisliti kome dati povjerenje u drugom krugu, da se njihovim novcima ne bi opet preko granice dovozili autobusi glasača s fiktivnim adresama, dok oni na izbore idu pješice pa iduće četiri godine trpe posljedice neracionalnog upravljanja, korupcije i pogodovanja.

Facebook Komentari