Bernardićevi kadrovi daju ostavke jedan za drugim

I dok SDP na državnoj razini potresaju sukobi u kojima se traži glava Davora Bernardića, ali i njegovog kritičara Miranda Mrsića, burno je i u zagrebačkom SDP-u. Nakon iznimno loših rezultata na lokalnim izborima krenule su i prve ostavke.

Emil Tafra, jedan od bliskih suradnika Davora Bernardića, podnio je ostavku na mjesto predsjednika SDP-a Podsljeme. Tu informaciju potvrdila je za tportal potpredsjednica zagrebačkog SDP-a Vesna Nađ.

Jedan od razloga mogli biti loši rezultati SDP-a u gradskim četvrtima i mjesnim odborima. SDP je u gradskoj četvrti Podsljeme prije četiri godine bio druga opcija u vijeću, no sada je pao na četvrto mjesto jer je lista čiji je nositelj bio upravo Tafra osvojila svega 10 posto, odnosno jedan mandat.

Tafra je jedan od bliskih suradnika Davora Bernardića, njegov kolega iz fakultetskih dana, te suprug Dragane Radusinović, koja je donedavno radila kao koordinatorica komunikacija stranke.

No, Tafra nije jedini koji se odlučio na ostavku. Napravio je to i predsjednik SDP-a Maksimir Damir Godec. “Dao sam obećanje svojim kolegama koje nisam ispunio, ali to nije pravi razlog. Razlog je unutarstranačke prirode”, kratko je kazao Godec.

Godec je kolegama u mjesnoj organizaciji, doznaje se, obećavao da će osvojiti 6 mandata u vijeću gradske četvrti, a rezultat je bio daleko od toga, SDP je zajedno s HNS-om osvojio samo tri vijećnićka mjesta.

Ovakvi loši rezultati u Zagrebu ojačali su glasove nezadovoljnih u stranci, a dio je već počeo tražiti i odgovornost predsjednika Davora Bernardića.

Facebook Komentari