Vulin: Nekorektno je povezivati korištenje glasačkog prava s bilo kakvim novcem

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da ne zna ništa o tome da je građanima Srbije koji su organizirano išli na lokalne izbore u Hrvatsku, plaćeno da glasaju za određene kandidate i liste.

On je na otvaranju “Sajma za treće doba” na pitanje novinara o pisanju medija da građani iz Srbije organizirano odlaze na glasanje u Hrvatskoj i da im je plaćeno da glasaju za određene kandidate i liste, rekao da ne zna ništa o takvom kretanju.

“Znam da su brojna zavičajna udruženja organizirala da ljudi odu tamo i ispune svoje građansko pravo, ali nekorektno je povezivati korištenje tog prava s bilo kakvim novcem”, istaknuo je Vulin.

Podsjetimo, u medijima su se pojavile informacije da hrvatski Srbi koji žive u Srbiji dolaze na izbore u Hrvatskoj, navodno, organizirano i glasaju za onoga tko im plati, a takve navode je, što se SDSS-a tiče, u Novom danu Milorad Pupovac nazvao “gnjusnim lažima”.

S obzirom na to da se navodi da je do kupnje glasova došlo u Obrovcu, N1 je pitala i Županijsko državno odvjetništvo Zadar jesu li do sada primili kaznenu prijavu ili će se po službenoj dužnosti u ovom slučaju pokrenuti izvide?

“Policijska uprava zadarska u konkretnom slučaju temeljem saznanja iz medijskih natpisa i televizijskih priloga u dogovoru s ovim državnim odvjetništvom provodi izvide, a obzirom da su temeljem Zakona o kaznenom postupku tajni u ovom trenutku ne možemo Vam dati više informacija o ovom predmetu”, odgovorili su N1 iz tamošnjeg ureda DORH-a.

Srbe organizirano dovoze u Hrvatsku kako bi glasovali na izborima, za što su i plaćeni, evo koliko

O kupovini glasova iz Srbije oglasio se Milorad Pupovac

Share This Article