Vrhovni sud potvrdio uvjetnu kaznu od 21 mjesec zatvora za Lionela Messija

Vrhovni sud u Španjolskoj potvrdio je kaznu od 21 mjesec uvjetnog zatvora ponajboljem svjetskom nogometašu Lionelu Messiju koji je osuđen zbog porezne prijevare.

Vrhovni sud je tako u potpunosti odbacio žalbu na presudu koju je u srpnju prošle godine donio Provincijski sud u Barceloni. Messi je tada dobio 21 mjesec zatvora, ali kako duljina izrečene kazne ne premašuje 24 mjeseca i da nema kriminalni dosje, kaznu neće morati odraditi iza rešetaka, nego ona postaje uvjetna.

I Messijev je otac Jorge zbog sudjelovanja u utaji poreza lani osuđen na 21 mjesec zatvora, ali je njemu u srijedu Vrhovni sud smanjio kaznu na 15 mjeseci.

Optužbe protiv njih ukazivale su na to da je dvojac oštetio španjolski državni proračun za 4,1 milijun eura u razdoblju između 2007. i 2009. godine, a tužitelj Mario Maza sve je potkrijepio dokazivanjem da je Jorge Messi osnovao mrežu lažnih tvrtki u Urugvaju, Belizeu, Švicarskoj i Velikoj Britaniji kako bi od španjolskih poreznika prikrio određene sponzorske prihode.

Dok je davao izjavu pred sudom Lionel Messi je odbacio svaku povezanost s onim za što je optužen, ali sud mu ipak nije progledao kroz prste.

Facebook Komentari