26.8 C
Zagreb
Naslovnica Hrvatska Ravnateljstvo policije: Provjeravamo Glasnovićeve fotografije s automatskim oružjem

Ravnateljstvo policije: Provjeravamo Glasnovićeve fotografije s automatskim oružjem

Iz Ravnateljstva policije potvrđeno je da provjeravaju okolnosti nastanka fotografija, odnosno sadržaja fotografija što ih je saborski zastupnik Željko Glasnović, umirovljeni general, objavio na svom Facebook profilu.

Sudski vještaci objasnili su da se na Glasnovićevim fotografijama radi o poluautomatskom i automatskom oružju. I dok je posjedovanje automatskog zakonom zabranjeno u Hrvatskoj, poluautomatsko se može legalno posjedovati.

Dubravko Gvozdanović, vještak za balistiku, ograđujući se zbog kvalitete fotografija, na njima je prepoznao sačmaricu USAS-12, čije je posjedovanje legalno, pušku M-14 koja se u poluautomatskoj verziji u SAD-u koristi na natjecanjima, strojnicu Heckler & Koch koja je također vrlo vjerojatno u poluautomatskoj verziji s obzirom na to da ima optički ciljnik koji se logično koristi u poluautomatskom režimu, te inačicu ‘kalašnjikova’ koji je vjerojatno, s obzirom na odredbe o uvozu, također u poluautomatskoj verziji.

Strojnica Beretta model 38 potječe iz Drugog svjetskog rata i kolekcionarski je primjerak, dok je “uzi” s Glasnovićeve fotografije vrlo vjerojatno također u poluautomatskoj verziji, objašnjava nam Gvozdanović.
/www.facehttps:/book.com/zeljkoglasnovic/posts/1724196167609881

Najnovije

Još iz rubrike