Ministar Stier: Počinjemo s novom fazom u odnosima Hrvatske i Rusije

Posjet ministra vanjskih i europskih poslova Davora Ive Stiera Moskvi otvorio je novu eru u odnosima Hrvatske i Rusije, potvrdio je u središnjem Dnevniku sam ministar.

Prošlo je 11 godina otkad je hrvatski ministar posjetio Moskvu, bila je velika pauza, ali sada počinjemo s novom fazom u odnosima, poručio je ministar.

Ministar i njegov ruski kolega Sergej Lavrov razgovarali su o mnogim temama, pa tako i o Agrokoru. Ministar je bio dobro informiran, uvažava ono što Vlada čini i shvaća da je to dobro i za dobavljače i za vjerovnike, među kojima su i ruske banke. No Agrokor nije problem koji bi trebali rješavati ministri vanjskih poslova, pa zbog toga nismo u to duboko ulazili, rekao je Stier.

Hrvatska godinama u Moskvi nije imala veleposlanika, pa je i to opterećivalo diplomatske odnose s Rusijom. Tonči Stanić je bio pravi izbor, smatra ministar i navodi kako se tijekom posjeta u to uvjerio.

Svjedočio sam koliko je on unaprijedio naše odnose, odličan je predstavnik naše zemlje.

Na pitanje može li potvrditi informaciju da bi predsjednik Putin u skoroj budućnosti trebao posjetiti Hrvatsku, ministar nije dao konkretan odgovor.

Rekao je kako su dogovorili hodogram susreta na visokoj razini, ali nije želio ulaziti u detalje. O svakom posjetu javnost će biti obavještena kada za to dođe vrijeme, rekao je.

Facebook Komentari