Maras uputio otvoreno pismo premijeru Plenkoviću

Gordan Maras je kao predsjednik saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode uputio otvoreno pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, u kojem ga upozorava da u petak istječe trideseti dan otkako je razriješio četiri Mostova ministra.

Traži da do tada Saboru predloži novog ministra zaštite okoliša i energetike jer u sljedeći utorak ima namjeru sazvati sjednicu Odbora s točkom imenovanje novog ministra.

Apsolutno je neprihvatljivo da ignorirate činjenicu da Hrvatska već mjesec dana ima krnju Vladu i da nema nikakvih naznaka hoćete li, kada i koga imenovati novim članovima Vlade. Vaša Vlada je bila koalicijska Vlada HDZ-a i Mosta, i kao takva je dobila potporu u Hrvatskom saboru, te sam stajališta da ste trebali ponovno predložiti Vladu u cijelosti, poručuje Maras u pismu Plenkoviću.

Ako nema konsenzusa oko takvog rješenja, ustavnopravni stručnjaci smatraju da je rok za prijedlog novih članova Vlade trideset dana.

Nažalost, vi ignorirate i tu činjenicu, te držim kako takvim ignoriranjem rokova počinje uzurpacija vlasti. Brojni postojeći problemi u našoj zemlji, kao što su Agrokor, INA, političko i netransparentno imenovanje voditeljice kurikularne reforme, kao i ignoriranje stručnjaka koji su radili na reformi, nažalost se ne rješavaju nego iz dana u dan eskaliraju, ističe Maras.