Bruna Esih: Kada se pokušavaš svidjeti svima, onda si po meni nitko i ništa

U Zagrebu će se 4. lipnja za čelno mjesto Zagreba i gradonačelničku fotelju u 2. krugu boriti aktualni gradonačelnik Milan Bandić i HNS-ova kandidatkinja Anka Mrak Taritaš. U zagrebačku Gradsku skupštinu ušlo je čak šest lista, stoga će se pobjednik lokalnih izbora u Zagrebu trebati potruditi oko prijeko potrebne većine.

Ako aktualni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osvoji još jedan mandat, sigurno će koalirati s HDZ-om. Međutim, Bandiću za vladavinu Zagrebom na obje razine neće biti dovoljna niti podrška HDZ-a budući da mu treba još jedna lista, a pitanje je tko bi mu se mogao pridružiti, Sandra Švaljek ili možda Bruna Esih, koja ne želi još, kako kaže, pretpostavljati išta ili s ikime pregovarati.

“Bandić još nije gradonačelnik, čekamo tek drugi krug, tako da je meni to sve jednostavno neozbiljno komentirati i ulaziti uopće u takve rasprave jer se onda pretvaram u političkog komentatora, što bi bilo kad bi bilo.

Tek ćemo vidjeti što će biti, a do tada se držimo onoga što sam govorila i do sada, nema tu nikakvih promjena”, kazala je za Dalje Bruna Esih dodavši da unaprijed neće sjedati za nikakve pregovaračke stolove.

“Ima vremena, vidjet ćemo kako će stvari stajati, zna se koji su naši stavovi, dakle, sigurno se nećemo prodavati za fotelje i za siću kao što to rade drugi, ali nekakvi razgovori koji bi s ciljem odgovornog vođenja politike ne samo da su mogući nego su i stvar onoga zbog čega smo se kandidirali, i za Skupštinu i za gradonačelnika.

Ako želiš sudjelovati u politici, onda se ne možeš ponašati kao Živi zid i ne sjedati ni sa kim”, rekla je Bruna Esih.

Referirala se i na izjavu gradonačelnika Bandića koji je ponovio svoj stav da bi se pitanje Trga maršala Tita trebalo riješiti referendumom.

Bruna Esih smatra da je to prebacivanje odgovornosti na građane te dodaje da su se svi kandidati po tom pitanju mogli izjasniti prije izbora pa bi tako i sami izbori bili referendum o spornom imenu trga.

Esih je HNS-ovu kandidatkinju za zagrebačku gradonačelnicu pohvalila zbog njenog jasnog i nedvosmislenog stava o imenu Trga maršala Tita, dok je Bandiću uputila i oštru kritiku.

“Anka Mrak Taritaš je otvoreno rekla da nije za promjenu imena, i ja to cijenim kao mišljenje sa suprotne strane, kao mišljenje ljevice. Kada ona to izgovori, njeni birači to znaju.

Dakle, to nije moje mišljenje, ali ja cijenim to što je žena izrazila svoj stav, a ovo kad pokušavaš biti sve i svidjeti se svakome, onda si po meni nitko i ništa”, kazala je jasno Esih za Dalje.com.

Esih je komentira poziv Mrak Taritaš biračima Drage Prgometa da glasaju za nju 4. lipnja. Osim birača Drage Prgometa, odnosno, HDZ-a, HNS-ova kandidatkinja pozvala je i birače Tomislava Tomaševića te Sandre Švaljek. One Brune Esih, očekivano, nije.

“Očito je jako dobro upoznata sa stanjem na terenu i koga može pozvati, a tko bi se na taj poziv oglušio, tako da ja mislim da gospođa Mrak Taritaš uopće nije pogriješila.

Ja se s politikom gospođe Mrak Taritaš ne slažem, ali ovdje nastupa otvorenije od nekih drugih kandidata”, zaključila je Esih.

Facebook Komentari