Željka Markić: Vrdoljak želi spriječiti moje antikorupcijske aktivnosti

Ad

Predjsednik HNS-a Ivan Vrdoljak jučer je komentirao izbor Jasminke Buljan Culej za voditeljicu Kurikularne reforme u kojem je prozvao i Željku Markić. Ona mu je pak odgovorila putem priopćenja.

Vrdoljak je kazao kako je izbor Buljan Culej potvrda da kurikularna reforma ide u ruke Željke Markić.

”Vlada je odlučila ignorirati prosvjede više od 50 000 ljudi diljem Hrvatske i dala je reformu obrazovanja u ruke politike, a ne struke”, napisao je Vrdoljak na Facebooku.

Na njegove opaske priopćenjem je reagirala prozvana Željka Markić:

”Najanoviji u nizu prostačkih napada g. Vrdoljaka, predsjednika HNS-a na mene osobno – mogu jedino protumačiti kao politički pritisak kojim nastoji spriječiti moje antikorupcijske aktivnosti. Naime, od najave mogućnosti da HDZ, suprotno volji birača, na vlast dovede HNS – ukazujem na brojne korupcijske afere koje se dovode u vezu s HNS-om, a koje bi takvim koaliranjem mogle biti zataškane.

Da nabrojim samo neke koje se povezuje s g. Vrdoljakom, gđom Pusić i Mrak Taritaš i koje očekujem da Državno odvjetništvo istraži: razdjelnici, zapošljavanje i dodjela poslova u HEP-u, netransparentno dodjeljivanje sredstava Ministarstva vanjskih poslova, kvadrat kuća za poplavljene u Gunji po cijeni kvadrata u centru Zagreba, moguću povezanost naglog porasta dobiti Prvog plinarskog društva s dolaskom g. Vrdoljaka na mjesto ministra gospodarstva, itd, itd…

Napade g. Vrdoljaka na udrugu U ime obitelji tumačim kao politički napad na neovisnost civilnog društva i diskriminiranje udruge s čijim se djelovanjem ili stavovima g. Vrdoljak i HNS ne slažu.

Iznošenjem neistina o aktivnostima udruge, portalu Narod.hr i dr. – predsjednik HNS-a nastoji zastrašiti druge dionike u društvu i ograničiti slobodu našeg djelovanja u civilnom društvu.

Što se tiče gospođe dr. Buljan Culej, na žalost, nisam je imala čast bolje upoznati. Susrela sam je samo jednom, kad je prošle godine, uz još 40 eminentnih, domaćih i stranih stručnjaka sudjelovala na Drugoj međunarodnoj konferenciji „Obitelj i škola – ključ odgoja za vrijednosti“ koju je uduga U ime obitelji organizirala pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike, Ministarstva obrazovanja i znanosti te Agencije za odgoj i obrazovanje.

Na jedno i pol dnevnoj konferenciji održano je 8 panela, 30 izlaganja i 15 radionica, uz prisutnost više od 300 sudionika. Ovim joj putem čestitam na imenovanju za voditeljicu Ekspertne radne skupine. Do sad sam znala da je vrsna stručnjakinja, a činjenica da je g. Vrdoljak tako jako napada – otkriva da je sigurno i – nepotkupljiva.

Facebook Komentari