Uhljeb HSP-ovac godinama radio kao referent s lažnom diplomom i još se kandidirao na lokalnim izborima

Viši referent za udruge Karlovačke županije na ovom je radnom mjestu godinama radio s lažnom diplomom Fakulteta prometnih znanosti.

Riječ je o sad već bivšem djelatniku Karlovačke županije, N. G. No, to člana HSP-a, nije omelo da bude kandidat te stranke za Gradsko vijeće Ogulina na netom završenim lokalnim izborima.

Kako piše KAportal, skandal s lažnom diplomom nije otkriven zahvaljujući zaslugama same Županije i njezinih čelnika već Ministarstva uprave.

Naime, 2012. godine je otkriveno kako tadašnja pročelnica Ureda župana Bernardica Topolnjak Halapa, također HSP-ovka, nema diplomu Ekonomskog fakulteta. Iako bi se nakon takvoga skandala u većini administracija išlo u opću reviziju diploma, do toga nije došlo.

Više od četiri godine kasnije Ministarstvo uprave je nalogom od 30. ožujka zatražilo provjeru vjerodostojnosti isprava kojim službenici i namještenici Karlovačke županije dokazuju potreban stupanj obrazovanja.

Tada je napokon reagirala i Karlovačka županija te je postupila po zahtjevu Ministarstva uprave i izvršila provjeru vjerodostojnosti isprava svojih djelatnika.

Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izvijestio je 2. svibnja 2017. godine da se diploma službenika N. G. ne nalazi u evidenciji diplomiranih studenata niti je diploma izdana od strane Fakulteta prometnih znanosti u Zagrebu.

Sukladno članku 115. stavak 1. točka h) Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi navedenom službeniku prestala je služba po sili zakona iz razloga saznanja da u vrijeme prijma u službu nije ispunjavao uvjete za prijam u istu propisane predmetnim zakonom.

Predmetno rješenje nosi datum 2. svibnja 2017. godine. Službenik N. G. bio je zaposlen na radnom mjestu viši referent za udruge u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, za koje mjesto je propisan uvjet stručne spreme sveučilišni prvostupnik ili stručni prvostupnik društvene, prirodne ili tehničke struke, stoji u odgovoru pročelnice Tajništva, upravnih i općih poslova Irene Gerovac Zrnić.

Na njihovo pitanje zašto o ovom slučaju župan nije izvijestio javnost kao što je to učinio u slučaju bivše pročelnice, odgovoreno im je da je “u tijeku kriminalističko istraživanje koje je pokrenulo Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu po prijavi Karlovačke županije te upravo zbog istog istraživanja nismo predmetne informacije iznosili u javnost”.

Facebook Komentari