Theresa May priznala da znaju identitet bombaša samoubojice, pala prva uhićenja

Britanska premijerka Theresa May u govoru održanom nakon terorističkog napada u Manchesteru kazala je da policija i sigurnosne službe znaju identitet osumnjičenog bombaša samoubojice koji je ubio 22 osobe na koncertu u mančesterskoj Areni, ali je i dodala da dužnosnici još nisu spremni objaviti njegov identitet, javlja Reuters. U međuvremenu su počela su i prva uhićenja, policija je objavila da je uhitiladvadesetrogodišnjeg muškarca no još to uhićene ne dovode u direktnu vezu s sinoćnjim napadom. Reuters je objavio i da je odgovornost za teroristički napad u Manchesteru preuzela Islamska država.
No, njihova priznjanja treba uzeti s rezervom jer se već događalo da preuzimaju odgovornost za nedjela s kojima nemaju nikakve veze.

Premijerka May je u svom govoru kazača da je napadač sam izveo napad, ali još nije jasno je li mu netko pomagao u pripremi, prenosi tportal.

‘Stanovnici Manchestera i Velike Britanije postali su žrtve užasnog terorističkog napada’, rekla je ona i istakla da je napadač hladnokrvno i proračunato napao djecu i mlade.

Premijerka May je u svom govoru kazača da je napadač sam izveo napad, ali još nije jasno je li mu netko pomagao u pripremi.

‘Stanovnici Manchestera i Velike Britanije postali su žrtve užasnog terorističkog napada’, rekla je ona i istakla da je napadač hladnokrvno i proračunato napao djecu i mlade.

Izjavila je da se radi o jednom od najgorih terorističkih napada u povijesti zemlje.

Pohvalila je liječnike i medicinsko osoblje za hrabrost i požrtvovanost u tretiranju ozlijeđenih i najavila dodatna sredstva snagama policije.

Britanska premijerka je također poručila da će područje oko mančesterske Arene biti zatvoreno određeno vrijeme.

Najavila da će tijekom dana otputovati u Manchester te će se sastati s dužnosnicima, potvrdivši i to da je predizborna kampanja privremeno obustavljena.

‘Teški dani nam predstoje. Trebamo se prisjećati stradalih i spominjati sve one koji su pomogli. Naš način života će prevladati’, rekla je May.

Facebook Komentari