Sinjska krajina pod dojmovima izbora: Župnik najavio odlazak zbog pobjede “sotone” u njegovu mjestu

Foto: Ante Botić

U Hrvacama pored Sinja uoči nedjeljnih lokalnih izbora bilo je vrlo napeto, a u kampanju se uključio čak i mjesni župnik otvoreno agitirajući za jednog od trojice kandidata za načelnika općine.

Župnik iz Hrvaca, fra Neven Pavlinušić, na početku kampanje otvoreno je s oltara podržavao nezavisnog kandidata i svoga prijatelja Željka Domazeta, ističući njegovo zauzimanje protiv izgradnje plinske termoelektrane na Perući.

Kako su se bližili izbori, župnik je sve otvorenije navijao za Domazeta, piše Slobodna Dalmacija.

No, unatoč podršci s oltara, nezavisni Domazet nije imao šanse protiv dugovječnog načelnika općine, prof. Dinka Bošnjaka iz HDZ-a, koji je na toj dužnosti još od 1993. godine.

Bošnjak je uvjerljivo pobijedio već u prvom krugu s dobivenih gotovo 77 posto glasova birača dok je župnikov favorit uspio dobiti nešto manje od 17 posto.

Domazetu nije pomoglo ni to što je fra Pavlinušić čak i tijekom svete mise u nedjelju, na izborni dan, ponovno s oltara govorio da se “sotona zalaže za gradnju plinske elektrane na Perući”.

Slobodna Dalmacija piše kako je župnik čak najavio da će u slučaju “pobjede sotone”, a svima je bilo jasno da aludira na Bošnjaka, napustiti Hrvace.

U tom se mjestu sada čeka hoće li župnik ispuniti ono što je najavio.

Facebook Komentari