Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a analizirali rezultate, evo što kaže Plenković

Ad

Nakon prvog kruga izbora Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a održalo je sjednicu Nacionalnog vijeća u središnjici stranke. Na sjednici su analizirali rezultate koje je stranka postigla na lokalnim izborima.

Novinarima se nakon sastanka obratio šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković.

“Žao mi je što građani Zagreba nisu dali veću podršku Prgometu. HDZ je uvjerljivi pobjednik ovih izbora. Izrazito sam zadovoljan rezultatima. Sve ono što radimo usmjereno je na boljitak ljudi”, ustvrdio je Plenković.

Rekao je i kako očekuje temeljne analize organizacija koji su pravi pokazatelji loših rezultata na izborima u pojedinim sredinama. “To se u Zagrebu dogodilo drugi put. Znači, nešto se tu događa”, rekao je šef HDZ-a, javlja dnevnik hr.

Plenković je ponovio da je HDZ s partnerima još jednom uspio zaplaviti Hrvatsku, a na pitanje hoće li surađivati u zagrebačkoj Gradskoj skupštini sa zastupnicima Milana Bandića, koji je pozvao na veliku koaliciju, odgovorio je da će pričekati drugi krug.

Upitan hoće li pozvati glasače HDZ-a da u drugom krugu podrže Bandića ili Anku Mrak Taritaš odgovorio je da će pratiti kampanju u drugom krugu te da će na vrijeme kazati što da rade HDZ-ove gradske organizacije.

Novinari su Plenkovića također upitali jesmo li sada dalje od mogućih prijevremenih izbora. Odgovorio je da još uvijek vrijede tri zaključka sa sjednice Predsjedništva HDZ-a iz travnja te da su u fazi dva i razgovaraju s parlamentarnim strankama.

Prije sjednice

U HDZ-u kažu kako su ostvarili vrlo dobar rezultat svugdje osim u Zagrebu, gdje im je disident i dojučerašnji član predsjedništva Zlatko Hasanbegović oduzeo dosta glasova s listom Brune Esih.

Na sjednicu je došlo 40-ak članova Predsjedništva i Središnjeg odbora.

Član Predsjedništva Božidar Kalmeta odgovarajući na novinarske upite rekao je kako je u Zagrebu teško pobijediti Milana Bandića te da bi rezultat bio puno bolji da Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović nisu otišli na drugu listu.

Dogodilo se što se dogodilo, rekao je Kalmeta. Upitan je li to pljuska HDZ-u, Kalmeta je odgovorio da je to pljuska onima koji su otišli.

HDZ je postigao velike izborne rezultate na jugu Hrvatske, a posebice u Dalmaciji, ustvrdio je kandidat za splitskog gradonačelnika Andro Krstulović Opara koji će se u drugom krugu sučeliti sa Željkom Kerumom te dodao da će njegova pobjeda obojiti Dalmaciju u plavo.

Kandidatkinja za osječku gradonačelnicu Ivana Šojat smatra da je ostvarila sjajan rezultat kao novo lice u politici odnosno znatno bolji od nekih “starijih političara”. Stanje u Osijeku nije nimalo ružičasto iako trenutni gradonačelnik tvrdi suprotno, ocijenila je Šojat.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić upitan o organiziranju autobusa kojima su birači iz Hercegovine dolazili u Hrvatsku na glasovanje, rekao je kako svi Hrvati imaju pravo glasovati.

Član Predsjedništva Darko Milinović, koji je u prvom krugu izabran za ličko-senjskog župana, podsjetio je kako je još prije izbora izjavio da, ako ne pobijedi u prvom krugu u svojoj županiji, treba snositi odgovornost.

Facebook Komentari