Okupili se Vatreni: Premijera Ivana Santinija

Danas se u Zagrebu okupila hrvatska nogometna reprezentacija, odnosno oslabljena momčad koja će u Los Angelesu odigrati protiv Meksika.

U Zagrebu će se 5. lipnja okupiti i velika imena, no među njima će ostati dio igrača iz ove probne utakmice. Posebno su zanimljivi Franko Andrijašević, Ivan Santini i Mario Pašalić.

Santini će igrati i već protiv Meksika, protiv kojeg će iz udarne postave zaigrati Kalinić, Jedvaj i Čop.

Izbornik Ante Čačić objasnio je svoja razmišljanja uoči ovih dviju utakmica.

Kad je dogovorena ova utakmica nije se moglo znati da će dobar dio igrača produžiti natjecateljsku sezonu, prvenstveno kad je u pitanju naš kapetan Modrić, s njime i Kovačić. Imali smo tad sutiaciju da igrači iz Engleske, Francuske i Njemačke mogu biti na dispoziciji.

Dogodile su se ozljede Ćorluke, Vrsaljka, Kramarića. U situaciji smo da se prvenstveno orijentiramo na igrače koji mogu iz inozemstva i naravno na hrvatsku ligu. Pratio sam igre naših igrača i kod kuće i vani. Mislim da se ovim igračima pruža jedinstvena prilika.

Na meni i stožeru je da ih polijepimo i da ličimo na momčad. Siguran sam da će ovi igrači dati sve od sebe. Igramo protiv respektabilne reprezentacije. No prvi put igramo na sjevernoameričkom kontinentu i bit će puno naših ljudi koji će se veseliti hrvatskom dresu i himni, to je obaveza i nama da damo što je moguće više od sebe, rekao je Ante Čačić.

Ja sam optimist, bit ću zadovoljan ako se svi igrači stave u kontekst momčadi. Onda bez obzira na krajnji rezultat biti zadovoljni, dodao je izbornik, objasnivši potom situaciju s Kramarićem: Kramarić je pozvan, ali mu je neophodno potrebno da se u sljedećih 10-15 dana odmori i zaliječi.

On je svojim igrama pokazao da se na njega mora ozbiljno računati, ne vidim potrebu za rizikom. Imao je problema s preponama, koljenom, na kraju i sa ramenom. Očekujem da se odmori i da bude spreman za deveti mjesec.

Pozvani su Pašalić, Andrijašević i Santini, trojica koji su bili u širem krugu i do sada. Nisam im htio remetiti ritam u natjecateljskoj sezoni. Ivana Santinija poznajem, debitirao je kod mene u zaprešićkom Interu. Ne zanemarujemo ničiji učinak, o svima vodimo računa i očekujemo da svi daju sve od sebe, zaključio je.

Na upit o Alenu Haliloviću kaže: Halilović ne može više egzistirati na bazi talenta, mora početi igrati ozbiljan nogomet.

Možda i najzanimljivije novo ime je strijelac 15 pogodaka u francuskom prvenstvu Ivan Santini.

Idemo odigrati dobru utakmicu. Puno igrača će debitirati, pa smo svi uzbuđeni, jedva čekamo da se dogodi trenutak koji svi sanjamo kroz karijeru. Ispalo je iznad svakog očekivanja. Mogu Bogu i mojoj ekipi i obitelji zahvaliti što su uz mene cijelo vrijeme i sljedeće sezone pokušati nastaviti tim putem, rekao je.

O pozivu i tome koliko ga je dugo čekao kaže: Uvijek sam se trudio pričati na terenu. Znao sam da jednog dana trud i rad donesu nagrade, eto došla je danas i nitko nije sretniji od mene.

Facebook Komentari