Državni tajnik Tugomir Majdak na sastanaku Vijeća ministara poljoprivrede u Malti

U ime ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak sudjeluje na Neformalnom sastanku Vijeća ministara poljoprivrede na Malti.

U okviru glavne rasprave na temu “Klimatske promjene i izvori vode u EU – nadolazeći izazovi za poljoprivredu” istaknuo je značaj vode kao našeg nacionalnog resursa.

Kazao je da za daljnji razvoj konkurentnosti poljoprivrede u RH, važne su investicijske mjere u sklopu Programa ruralnog razvoja vezano za potporu izgradnji efikasnih sustava navodnjavanja u Hrvatskoj.

“Uska povezanost institucija u poljoprivredi s onima koje upravljaju vodama je cilj prema kojem treba težiti. Zajednička poljoprivredna politika trenutno nudi alate koji doprinose jačanju otpornosti prema klimatskim promjenama i kvalitetnom upravljanju vodama te je potrebno iste nadalje razvijati.

Inovacije u ovom segmentu, kao poveznica zakonodavstva, znanosti i savjetodavnih institucija s poljoprivrednicima, nužne su kako bi se u poljoprivrednoj praksi primjenila jednostavna i praktična rješenja”, kazao je državni tajnik Tugomir Majdak.

Facebook Komentari