Bandić otvorio rekonstruirani park 148. Brigade Hrvatske vojske

Ad

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je jutros rekonstruirani park 148. Brigade Hrvatske vojske na Sigečici.

U sklopu rekonstrukcije uređene su sipinjene staze, postavljeno je 8 stupova javne rasvjete, zamijenjena urbana oprema, uklonjene stare klupe i košare te postavljene nove.

Postavljene su nove sprave, a postojeći bazen presvučen je antitraumatskom podlogom čime je dobiven novi prostor za dječju igru.

Oko bazena postavljeno je novo opločenje. Posađen je novi biljni materijal, a postojeći biljni fond obnovljen je orezivanjem stabala te prozrakom stabala i grmlja.

“To je prije bila napuštena livada, a sada je uređeno. To je za Zagreb odlično”, poručio je stanovnik. Rekonstrukcija je dio projekta uređenja parkova diljem 218 mjesnih zajednica, a ovaj park od posebnog je značaja braniteljima 148. brigade, kazao je gradonačelnik Bandić.

“Prije nekoliko godina kada smo pokrenuli incijativu, ljudi su vjerovali da nećemo uspjeti, ali ipak jesmo. To je najljepši park u gradu Zagrebu. Nadamo se da će korististi djeci i članovima kluba veterana, kao i svima ostalima u Zagrebu”, rekao je Ivan Samaržija iz kluba veterana 148. brigade

Facebook Komentari