Za koga će birači glasati u drugom krugu: Zagreb i Split čeka dramatična bitka do posljednjeg trenutka

D.Prša (ilustracija)

Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje provedeno jučer na biralištima četiri velika grada kada su anketari agencije IPSOS birače pitali za koga bi glasovali u drugom krugu.

Sudeći prema dobivenim odgovorima, nekoliko stotina glasova odlučit će o političkoj sudbini Milana Bandića i Anke Mrak Taritaš. Milan Bandić, prema ispitanima, uživa potporu od 43,6 posto, a Anka Mrak Taritaš 43,3 posto, dok je bez odgovora 13 posto ispitanika.

Milan Bandić može računati da će u drugom krugu za njega glasovati 56,5 posto birača Brune Esih. Uz njega bi moglo biti i 55,2 posto birača Drage Prgometa, a Anka Mrak Taritaš može računati na potporu 54,9 posto birača Sandre Švaljek.

U Splitu bi za 13 dana Andro Krstulović Opara mogao dobiti 39,2 posto birača, a Željko Kerum 38,7 posto birača. No ovdje je velik broj birača, točnije njih 22,2 posto bez odgovora.

HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara može računati na 37,3 posto birača Marijane Puljak i stranke PAMETNO. No i 15,2 posto birača te kandidatkinje priklonit će se Željku Kerumu.

Glasovi SDP-ove Aide Batarelo podijeljeni su na lijevo i desno. 25,4 posto njezinih birača glas će dati HDZ-ovom Opari, a njih 23,2 posto Željku Kerumu. MOST-ovi glasači također su podijeljeni. Njih 32,9 glasovalo bi za Keruma, a njih 32,6 posto za Andru Krstulovića Oparu.

U Rijeci bi Vojko Obersnel u drugom krugu mogao dobiti 51,5 posto birača, a Hrvoje Burić njih 38,2 posto. Bez odgovora je 10,3 posto ispitanika. Buriću bi svoj glas dalo 65,7 posto birača HDZ-ovog kandidata Staničića, a za njega bi glasovala i većina glasača Andreja Briščika, točnije 50,3 glasovalo, kao i 52 posto birača narodnjaka Jurja Bukše. Obersnel od HNS-ovih birača može računati na 29,3 posto birača.

Na Dravi i dalje sve po starom. Sudeći prema istraživanju za 13 dana Ivan Vrkić bi osvojio 57,8 posto birača, a HDZ-ova kandidatkinja Ivana Šojat 28,1 posto. Bez odgovora je 14,1 posto ispitanika.

MOST-ovi birači većinom bi, odnosno njih 49,8 posto, glasovalo za Vrkića, a njih 25,7 za Ivanu Šojat. Birači lidera HDSSB-a Dragana Vulina većinom, ili njih 39,5 posto, glasovalo bi za Vrkića, a njih 23,4 za Ivanu Šojat. I na kraju, većina ili 43,9 posto birača Ante Đapića glasovalo bi za Ivana Vrkića, a njih 25,8 za Ivanu Šojat.

Facebook Komentari