Jutro poslije izbora: Najavljuju se presice, oglasila se i Mostova kandidatkinja za metkovsku gradonačelnicu

U Hrvatskoj je jučer 3 milijuna i 720 tisuća birača imalo priliku odlučiti o tome tko će u iduće četiri godine obnašati predstavničku i izvršnu vlast u 576 lokalnih jedinica, birališta su bila otvorena do 19 sati. U pojedinim mjestima odvijala se prava drami, a dogodila su se i mnoga iznenađenja.

U Zagrebu u drugi krug, prema neslužbenim rezultatima, idu Milan Bandić i Anka Mrak Taritaš, u Splitu Željko Kerum i Andro Krstulović Opara, u Osijeku Ivan Vrkić i Ivana Šojat, a u Rijeci Vojko Obersnel i Hrvoje Burić.Okupljanja po pojedinim strankama počela su već u 8 sati – vremana do drugog kruga koji će posvuda biti žestok nema puno – tek 14 dana.

Mostova kandidatkinja za metkovsku gradonačelnicu dala je izjavu za N1.

‘Ne bih rekla da smo izgubili Metković. Idemo riješiti drugi krug, građanima ćemo pokazati da nema povratka na staro’, rekla je Ujdur jutro nakon izborne noći.

HNS-ovci su najavili press konferenciju u 11 sati.

Nakon što je Ivo Baldasar, bivši splitski gradonačelnik i bivši čelnik splitskog SDP-a, na posljednjim parlamentarnim izborima dobio oko 300 glasova, jučer je popravio rezultat. Dobio je 553 glasa. Rezultat ukazuju na najgori plasman kandidata za gradonačelnika Splita, Baldasar je gori čak i od Hrastovog Mihaela Darka Burazina.

Podsjetimo, neslužbeni rezultati prvog kruga lokalnih izbora pokazuju da je osam župana uspjelo u prvom krugu ponovno osvojiti tu dužnost, u još četiri županije su izabrana nova lica, a u ostalima će se održati drugi krug izbora. HDZ se s dosadašnjih županija penje na 13, a SDP-u i partnerima trebalo bi pripasti njih pet.

Facebook Komentari