Jandroković: Potpora na lokalnim izborima, potpora je Plenkovićevoj Vladi

Ad

Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković osvrnuo se na rezultate lokalnih izbora u središnjuici HDZ-a. ‘Građani su ovakvom potporom HDZ-u dali potpori politici Vlade Andreja Plenkovića’, rekao je Jandroković.

Predsjednik Sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković na konferenciji za medije komentirao je rezultate lokalnih izbora.

“Ostvarili smo sve svoje strateške ciljeve. Nakon prvog kruga, mi smo uvjerljivi pobjednici. Imamo najveći broj župana, gradonačelnika i općina kao i župana i županija. Potvrdili smo da smo najjača politička stranka u RH”, kazao je Jandroković.

“U prvom krugu HDZ je pobijedio u 43 grada. Imamo već u prvom gradonačelenika. Prošli put imali smo 25 u prvom krugu. U drugi krug ulazi 45 naših kandidata. SDP je pobijedio u 13 gradova. A kada su u pitanju županije mi imamo 12 oni dvije. 2013. mi smo pobijedili u 138 općina, a u 168 smo pobijedili sada i u 73 općine idemo u drugi krug. SDP je pobijedio u 32 općine”, dodao je.

Kazao je i kako je HDZ pobijedio u svim županijama u Slavoniji i Dalmaciji.

“U Splitu i u Osijeku, HDZ pojedinačno kao stranka ima najveći broj vijećnika u gradskim vijećima. U Rijeci smo drugi pojedinačno po broju vijećnika u gradskom vijeću.”, rekao je Jandroković.

Facebook Komentari