Europsko priznanje za obnovu kapele sv. Martina u Starom Brodu

Župan Ivo Žinić je, zajedno sa svojim zamjenikom Marinom Piletićem, u mjestu Stari Brod, na području Općine Lekenik, nazočio proslavi koja je priređena u povodu Nagrade u kategoriji „Zaštita baštine“ za konzervatorsko-restauratorsku obnovu kapele sv. Martina u Starom Brodu.

U uvodnom dijelu svečanosti nazočnima su se obratili načelnik Općine Lekenik Ivica Perović, sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, biskup sisački Vlado Košić, izaslanik premijera, pomoćnik ministrice kulture Davor Trupković, ravnateljica Hrvatskog restauratorskog zavoda Tajana Pleše, voditelj predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj, veleposlanik Branko Baričević i izvršni potpredsjednik Europe Nostre John Sell.

Petog travnja ove godine Europska komisija i organizacija Europa Nostra objavile su dobitnike nagrada Europske unije za kulturnu baštinu, a među ovogodišnjim laureatima su i dva izuzetna postignuća iz Hrvatske, u kategoriji predanog rada povjesničar umjetnosti Ferdinand Meder i u kategoriji zaštite baštine restauratorska obnova kapele sv. Martina u Starom Brodu.

Brončanu plaketu na drvenom postolju, nagradu Europske komisije i organizacije Europa Nostra otkrili su Tajana Pleše i John Sell.

Facebook Komentari