Bandiću neće biti teško udovoljiti uvjetima Brune Esih

Milan Bandić i Anka Mrak Taritaš ušli su drugi krug izbora za gradonačelničku poziciju u Zagrebu. Bandić je osvojio 30,87 posto, a Mrak Taritaš 24,48 posto.

‘Čestitam svima koji su prešli izborni prag i pozivam ih na suradnju. Osobno ću se boriti da napravimo veliku koaliciju. Političari rade za mandat, a državnici za generacije. Stranka solidarnosti relativni je pobjednik na sve četiri razine u Zagrebu’, kazao je Bandić ne propustivši priliku čestitati Anki Mrak Taritaš, ali i navesti da će ‘sutra u sedam sati ujutro biti u Maksimiru’.

Ne uspije li složiti najavljenu veliku koaliciju, prostor za suradnju mu je sužen s obzirom na to da su se protiv suradnje s njim već izjasnili SDP i lista nezavisne Sandre Švaljek, a poznato je da mu ni Zagreb je naš nije naklonjen, pa mu ostaje HDZ, lista Brune Esih (najvjerojatnije pet mandata) ili da u svojoj maniri pokupuje neke od zastupnika.

Slavko Kojić, šef gradskih financija, smatra da nema zapreke zašto ne bi mogli s HDZ-om.

‘Nema razloga da se koalicija s HDZ-om ne ponovi, ali da će biti problem sastaviti većinu, bit će. Nije nemoguće da proračun padne pa da za pola godine opet imamo izbore’, kazao je Kojić za Tportal.

Upitan o koaliciji s Esih, Kojić je bio suzdržan.

‘To ne znam, prepuštam to čelništvu stranke’, kazao je dodavši da ako njihov uvjet za potporu bude izmjena imena Trga maršala Tita u Kazališni trg da to neće biti problem.

‘Mislim da im to neće biti problem udovoljiti’, kazao je Kojić.

Facebook Komentari