Bandić na tv sa buketom ruža: Spreman sam se odreći vodeće funkcije, a što se tiče zahtjeva Brune Esih…

Foto: Screenshot/RTL

Komentirajući rezultate lokalnih izbora za RTL, aktualni gradonačelnik Zagreba prvo je voditeljici Mirjani Hrgi darovao svijeće. “Ipak ste vi dama”, rekao je.

“Pa ja se već 17 godina 16 sati na dan sučeljavam s problemima kandidata”, odgovorio je zašto je do sada izbjegavao sučeljavanja s protivnicima.

“Morate biti spremni i na zvižduke i na pljesak. Nema čovjeka u Hrvatskoj politici koji se može prošetati bilo kojim hrvatskim trgom i naići na veću potporu”, komentirao je svoju potporu.

“Jeste li primijetili da svi moji protukandidati imaju istu retoriku – on pa on. Ljudi nisu izašli na izbore jer im je dobro, jer su zadovoljni onime što imaju”, odgovorio je na pitanje strahuje li od preokreta osobito obzirom na one koji nisu izašli na glasanje.

Objašnjavajući svoj poziv na veliku koaliciju, rekao je i kako se “spreman odreći vodeće funkcije” odnosno prepustiti mjesto predsjednika Skupštine koja mu, kako kaže, “po izbornom rezultatu pripada”.

Na pitanje hoće li podržati promjenu imena Trga maršala Tita, kako bi dobio podršku zastupnika liste Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića nije htio decidirano odgovoriti nego poručio:

“Politika je umijeće i mudrost. Poštujem gospodina Hasanbegovića, ali u politici nema uvjeta”, kaže.

Bandić je osvojio 30,87 posto glasova, odnosno njih 101.828, dok je Mrak Taritaš osvojila 24,28 posto – 80.756 glasova.

Bandićeva lista je i prva što se tiče Gradske skupštine, osvojila je 23,09 posto glasova, što znači da bi u konačnici ta lista mogla imati 15 mandata. Za većinu od 26 ruku u Skupštini Bandić će ponovno morati pronaći partnere, a za to mu nije dosta HDZ koji je osvojio 11,93 posto glasova, odnosno sedam mandata.

Bandić je već odmah nakon rezultata najavio pobjedu te pozvao na suradnju protivnike koji su prešli izborni prag te izjavio kako će se osobno boriti da naprave veliku koaliciju.

Bandić će Bruni Esih dati ponudu koja se ne odbija ?

“Ako je to uvjet da nas podrži u Skupštini, neće biti problema’‘Ako je to uvjet da nas podrži u Skupštini, neće biti problema”, kaže Bandić.

S druge strane, Mrak Tariraš je pozvala građane Zagreba na referendum

Facebook Komentari