Rijeka s četiri gola razbila Cibaliju i osvojila povijesni naslov prvaka

goal.com

Vodeća Rijeka od 19 sati na Rujevici ugotila je davljenika Cibaliju. Pobjeda Rijeke nad pretposljednjom momčadi MAXtv Prve lige ujedno je bila i potvrda osvajanja povijesnog, prvog naslova prvaka u povijesti kluba.

Rujevica je krcata, Rijeka je spremna za veliku feštu. Šampionsku feštu. Još samo treba odraditi posao protiv Cibalije , koja je došla bez 11 igrača i to je to. $:=, naslov prvaka je osvojen.

Umjesto kartoniranog Vešovića u prvoj se postavi našao Gorgon . Riječki stadion napunio se već sat vremena prije početka utakmice, na tribinama se pjeva i pleše, proslava naslova prvaka započela je i prije samog dvoboja…

Domaća je momčad od prve minute krenula žestoko, po toliko željenu pobjedu. Na prvi zicer Rijeke čekali smo do 8. minute, a tada je Gavranović promašio – nemoguće. Ristovski je probio desnu stranu, idealno ubacio na peterac Vinkovčana, a tamo usamljeni Gavranović loptu poslao pored gola. A Rujevica je eskplodirala u 11. minuti. Tipurić je promašio loptu, tako pružio Gavranoviću prigodu za mat. Iskusni napadač prvo je zaobišao Matkovića, a onda lakoćom zatresao praznu mrežu…

Bila je to od prve minute igra “mačke i miša”, Rijeka je u 15. minuti preko Gavranovića stigla do 2:0. Andrijašević je sada izašao sam na gostujućeg vratara Matković koji je pročitao pokušaj riječkog ofenzivca.

Ipak, lopta je stigla do Gavranovića koji iz blizine zabija za 2:0. I već gotovo siguran naslov prvaka. Nizale su se opasne situacije pred gostujućim vratima, sjajno je u 30. minuti šutirao Gogron, ali lopta je prohujala pored gola…

U 42. minuti snažno je tukao i Bezjak, lopta od bloka završila u korneru. Ipak, u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela Rijeka je stigla i do trećeg pogotka. Roman Bezjak tukao je iz prvog pokušaja u blok, no lopta mu se opet vratila “na nogu” Drugi pokušaj slovenskog napadača dirao je nekog iz vinkovačke obrane, prevario Matkovića i završio u mreži.

Vinkovčani u prvom dijelu nisu imali niti jedan opasniji pokušaj prema domaćim vratima…

U drugom dijelu nastavila se dominacija domaćina, a u 72. minuti ponovo je koban za Cibaliju bio korner. Ovaj je put glavom zabio Dario Župarić.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, a posljednji zvižduk sudca označio je početak velikog slavlja na Rujevici, kao i na cijelom Kvarneru.

Veliko je to olakšanje za klub koji je 1999. godine bio jako blizu tituli, ali je zapeo u onoj spornoj utakmici s Osijekom, no ovaj put ništa se slično neće dogoditi. Rijeka je dosad imala pet osvojenih Kupova i jedan hrvatski Superkup, a sada je riznica trofeja potpuna.

Također je ova titula i ogroman uspjeh za slovenskog stručnjaka Matjaža Keka kojem je uprava vjerovala, a nakon četiri godine rada stigla je najbolja moguća nagrada.

Facebook Komentari