Cibona vratila finale na početak: Cedevita je i dalje favorit, ali…

Košarkaši Cibone izjednačili su omjer u pobjedama u finalu doigravanja prvenstva Hrvatske protiv Cedevite na 1-1 zahvaljujući 91:85 pobjedi.

Bila je to odlilčna utakmica, koja je odagnala strahove da bi Cedevita mogla bez pravog otpora Vukova uzeti naslov.

Trener Cedevite Veljko Mršić priznao je premoć Cibone: Mislim da ste imali priliku vidjeti jednu odličnu utakmicu. Bila je dosta bolja nego ona prva. Šuterski su momčadi bile bolje.

Na kraju je Cibona u zadnjih pet minuta imala kvalitetnija rješenja. Reynolds je zabio dvije trice, a mi smo promašili u napadu sve i utakmica je otišla na Ciboninu stranu.

Cibona se dobro kretala, a mi smo cijelu utakmicu radili dosta grešaka u obrani, gubili smo ljude, utrčavali su nam iza leđa i imali dosta kontrapada. Znali smo da je Reynolds kvalitetan igrač i ovu je utakmicu odigrao na visokom nivou.

Na drugoj strani sretan je bio trener Cibone Damir Mulaomerović: Volim svoje momke i veliko mi je zadovoljstvo bilo pobijediti večeras. To je prava Cibona. Bili smo fantastični.

Mislim da je pobjeda bila zaslužena, bili smo jako dobri ,pogotovo u ključnim momentima. Ljudi su možda očekivali laganu pobjedu Cedevite, ali niti jednog trenutka se nismo pribojavali. Nakon prve utakmice, gdje smo igrali dobro 34 minute, dalo nam je za pravo da vjerujemo kako možemo večeras pobijediti.

Drago mi je da smo vratili prednost domaćeg terena, pogotovo s ovakvom igrom i atmosferom. Nisam odavno čuo ovakvo navijanje i jako sam ponosan što sam trener Cibone. To je moj klub, to je Cibona, kako treba izgledati i kako se treba boriti. Bili smo dobri za gledati i igrali smo pravu košarku večeras

Igramo ponovno za četiri dana, još ništa nije gotovo. Oni su i dalje favoriti. Igrali smo na isti način kao i prošlu utakmicu, no kraj smo odigrali pametnije, rekao je iskusni centar Cibone Luka Žorić.

U zadnjih šest-sedam minuta igrali smo lošu obranu. Oni su to iskoristili, a i naša pomalo glupa rješenja u napadu dovela su Cibonu do zaslužene pobjede. Očigledno je da su oni danas imali više energije od nas.

Možda nisu željeli više pobjedu od nas, ali su imali puno više energije tokom utakmice, smatra krilni centar Cedevite Karlo Žganec.

Facebook Komentari