Hod za život: Policija odnijela aktiviste koju su sjeli na Ilicu, privedene Sanja Sarnavka i Sanja Juras

U znak potpore nerođenom djetetu, njegovoj majci i obitelji kako bi se skrenula pozornost na poštivanje svakoga ljudskog života – od začeća do prirodne smrti, danas će se u Zagrebu i Splitu održati “Hod za život”.

Već i prije manifestacije, jučer i tijekom noćnih sati, zabilježeni su incidenti u oba grada.

U Zagrebu je okupljanje počelo u 10 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana, a onda su Ilicom krenuli prema Trgu bana Josipa Jelačića.

Desetak aktivista sjelo je na Ilicu i pokušalo zaustaviti kolonu, policija ih je odnijela s ulice. policijahod

Zbog te akcije policija je uz još nekoliko osoba privela Sanju Sarnavku, čelnicu udruge B.a.b.e i aktivisticu Sanju Juras, javlja dnevnik.hr.hodpol2

Povorka je stigla na Trg bana Jelačića. Policija je objavila kako je na Hodu bilo 15.000 ljudi.
hodtbj

U Splitu je okupljanje ispred Gospe od zdravlja.

Među transprarentima se mogu vidjeti slogani “Uspjeli smo zajedno”, Pitali su me je li moja beba deško ili cura ali nikada i je li osoba, slike Alojzija Stepinca, ali i zastave s prvim bijelim poljem.

U Splitu je okupljanje, koje se ove godine u gradu pod Marjanom održava prvi put, zakazano ispred Gospe od zdravlja i hodat će se Marmontovom do rive.

Prvi Hod za život u Hrvatskoj održan je u svibnju prošle godine u Zagrebu uz sudjelovanje više od 15.000 ljudi prema procjeni organizatora, a ove godine organizatori očekuju još veći interes.

Facebook Komentari