Agrokor: Promemoriju potpisali dobavljači koji drže 71,5 posto udjela u tražbinama

Pripreme Agrokorovih proizvodnih kompanija za nadolazeću ljetnu sezonu u punom su jeku, doznaje se iz koncerna, kao i da su, desetak dana prije isteka roka, promemoriji o mjenicama pristupili dobavljači koji drže 71,5 posto ukupnog volumena tražbina.

“Pripreme za nadolazeću ljetnu sezonu u punom su jeku u Agrokorovim kompanijama, a posebno se ističu proizvodne kompanije kojima ovaj dio godine svakako predstavlja najintenzivniji dio godišnjeg poslovanja”, kazali su iz Agrokora.

Kako navode, zahvaljujući iznimnom trudu zaposlenika i sinergijom rada svih sektora, Jamnica je spremna za sezonu. I Ledo u novu sladolednu sezonu ulazi u potpunosti spreman, a rad u kompaniji odvija se punim proizvodnim kapacitetima u tri smjene.

Navode i da se Zvijezda posebno priprema za sezonu i strane turiste, kao i PIK Vrbovec, koji najveću sezonalnost bilježi tijekom ljetnih mjeseci kada je najizraženiji rast prodaje, s naglaskom na grill specijalitete i pakirane nareske.

Po posljednjim podacima iz Agrokora, do sada su promemoriju o mjenicama potpisali dobavljači koji drže 71,5 posto udjela u tražbinama na koje se odnosi promemorija. Usporedbe radi, krajem travnja bilo je riječ o dobavljačima sa 40-ak posto udjela u tražbinama.

Pristupanjem Promemoriji vjerovnici i dobavljači mogu osigurati da se uz određene uvjete nad dobavljačima ne provode prisilne naplate do 31. svibnja 2017. godine, odnosno do duljeg datuma, uz uvjet sklapanja bilateralnog pravnog posla između vjerovnika i dobavljača.

Dugovanje proširene grupe po mjenicama iznosilo je krajem ožujka ove godine, po podacima izvanredne uprave, 7,36 milijardi kuna i uključuje 92 milijuna kuna mjenica neprikazanih u bruto bilanci, koja nije uključena u ukupne obveze proširene grupe.

Vanjske komercijalne mjenice su zaključno s 31. ožujkom iznosile 1,39 milijardi kuna, vanjske financijske mjenice 1,76 milijardi kuna, dok su interne mjenice iznosile 4,21 milijardu kuna.

Facebook Komentari