Uz ove namirnice lakše ćete zaboraviti na cigarete

Prestanak pušenja može biti težak. Osim činjenice da nikotin izazova ovisnost, veliki je izazov prekinuti rutinu i prekinuti pušenje. Ali ponekad samo jedna jednostavna promjena vam može toliko puno olakšati.

Jeste li znali da vam određena hrana i pića mogu pomoći kada se pokušavate ostaviti cigareta ? Posegnite za ovim namirnicama umjesto cigarete i na taj se način brže i uspješnije riješite svoje nezdrave navike.

Jedna od najvažnijih stvari koju morate imati na umu kada ostavljate svog ”prijatelja s kojim nikad niste sami” je da morate paziti što jedete. Određena hrana i pića će vam pomoći u vašoj borbi kako bi iz cijele priče izašli kao pobjednik, prenosi N1.

1. Limunada

Iako je najbolje popiti času vode, limunda je odličan izbor ukoliko se ostavljate cigarete. Limunada i cigarete ne idu sa kiselim i to pomaže, kazao je doktor Boris Gracin.

2. Naranča

Naranča je bogata vitaminom C koji se pušenjem ”ubija”, pa ćete ovom namirnicom poboljšati svoje zdravlje, ali i ubrzati metabolizam.

3. Voćni sokovi i lagani voćni čajevi

4. Smoothie

Voćni smoothie će nam smanjiti želju za slatkim nakon što smo se ostavili cigarete. Umjesto za čokoladicom, posegnite za časom finog i zdravog smoothia na kojem će vam tijelo biti zahvalno. Na taj način koristite prirodni šećer iz svježeg voća. Svakako treba jesti zdravu i svježe pripremljenu hranu, a izbjegavati konzumirati visokokaloričnu hranu, napominje doktor Gracin.

5. Štapići od povrća

Ne samo da su zdravi, već će vam pomoći u onim kriznim trenucima kada ćete trebati ”zaposlit svoja usta”. Možemo grickati mrkvu, celer, koštice suncokreta ili buće, ali nikako ne nezdrave grickalice tipa –čips, smoki i tome slično, savjetuje Gracin. Konzumacija takvih nezdravih grickalica samo će pridonjeti nakupljanju kilograma.

6. Voćne grickalice

Čips od jabuke ili drugo sušeno voće odličan su izbor kada razmišljate posegnuti za cigaretom. Orašasti plodovi, poput lješnjaka ili badema dat će vam energije, ali i odvratiti misli od cigarete.

7. Žvakaće gume za žvakanje (one bez šećera)

Na tržištu sada postoje različite vrste žvakaćih guma, ali najbolji izbor su one bez šećera, kazao je doktor Gracin. Žvakaće gume idealna su zamjena za cigaretu.

Facebook Komentari