Skupnik Ivo Bašić pobjednik natjecanja OS RH “Prvi za Hrvatsku 2017.”

Skupnik Ivo Bašić, pripadnik Vojnoobavještajne satnije Gardijske mehanizirane brigade, pobjednik je natjecanja za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH Prvi za Hrvatsku 2017. koje je završilo u Kninu.

Drugi je na cilj stigao razvodnik Marino Potrka, pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga, dok je treći bio vojnik Nikola Polić, pripadnik bojne Pauci Gardijske mehanizirane brigade.

Pobjednicima je na izvrsnim rezultatima i hrabroj borbi čestitala izaslanica predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Kolinde Grabar-Kitarović, Maja Čavlović.

Pobjednici su se dokazali kao prvi među jednakima, a svi drugi sudionici potvrdili su zavidnu razinu uvježbanosti i spremnosti svih postrojbi Oružanih snaga iz kojih dolaze, rekla je, prenoseći pohvale predsjednice Republike za uspješnu organizaciju natjecanja.

Pozdravljajući sudionike iz 12 partnerskih i savezničkih zemalja te predstavnike MUP-a RH, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov je naglasio kako je natjecanje proteklo u prijateljskom i sportskom ozračju, što je odraz sportske kulture svih pripadnika Oružanih snaga RH.

Cilj natjecanja je bio pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine pripadnika Oružanih snaga, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja.

U MORH-u ističu da je ovogodišnje natjecanje bilo prilika da se još jednom potvrdi trajno savezništvo i postojana suradnja između OS RH i lokalne zajednice. Tako su pripadnici Oružanih snaga bili angažirani na uređenju dječjih igrališta u sklopu četiri kninska gradska vrtića.

Facebook Komentari