Općina Vidovec ulaže u izgradnju i uređenje komunalne i društvene infrastrukture- investicije preko 3,5 milijuna kuna

Općina Vidovec posljednjih nekoliko godina intenzivno ulaže u obnovu komunalne i društvene infrastrukture kako bi svojim stanovnicima omogućila bolje uvjete za normalan i dostojanstveni život.

„Općina Vidovec oduvijek je osluškivala potrebe svojih mještana te ulagala znatna sredstva u uređenje prometne, komunalne i društvene infrastrukture. Samo ove godine krenulo se s izgradnjom infrastrukture čija je vrijednost preko 3,5 milijuna kuna.“- istaknuo je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić misleći pritom na izgradnju etno kuće-kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra u naselju Domitrovec, izgradnju novog mosta u naselju Prekno te na izgradnju novog i većeg parkirališta na mjesnom groblju u Vidovcu.

Na mjestu nekadašnjeg društvenog doma Domitrovec, od ožujka ove godine počelo se s izgradnjom replike autohtone “vidovečke hiže” s multifunkcijskom dvoranom koja će po svom završetku, biti dostupna učenicima, gospodarstvenicima, poduzetnicima i svim ostalim mještanima općine, a služit će i za održavanje raznih događaja poput seminara, konferencija, predavanja i slično.

Dio kuće uredit će se kao stalni postav etno-zbirke koju je niz godina sakupljao KUD Vidovec i do sada nije bila primjereno zbrinuta i izložena.

U sklopu etno kuće kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra Domitrovec, kasnije će se zasaditi i vrt sa sadnicama Varaždinskog zelja i autohtonim voćkama. Radovi će trajati 18 mjeseci, a njihova vrijednost iznosi 2.491.234,99 kuna.

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić

U cilju sprječavanja poplava kakve su općinu pogodile 2014. godine, Općina Vidovec pokrenula je niz radova za regulaciju riječnog toka rijeke Plitvice i ostalih kanala pa je tako u ožujka ove godine započeto s radovima na izgradnji pločastog propusta preko vodotoka Prekno u naselju Prekno ukupne vrijednosti 330.145,90 kuna.

Radovi su završeni krajem travnja, a novim mostom povećat će se propusna moć te spriječiti moguća izlijevanja vodotoka Prekno uslijed jakih oborina.

Tokom mjeseca travnja u suradnji s Hrvatskim vodama nastavljeno je s regulacijom potoka Tuža u naselju Tužno. Radovima vrijednosti 318.000 kuna obuhvaćena je dionica od mosta u Ulici Nikole Tesle do mosta na županijskoj cesti Varaždinske ulice u kojima je zbog slijevanja oborinskih voda iz Risnjačke, Vinogradske i Radničke ulice te Ulice Nikole Tesle uslijed kišnih razdoblja dolazilo do začepljenja i poplava obližnjih čestica. vidovec

U suradnji s Hrvatskim vodama dosad je uloženo oko 3 milijun kuna u regulaciju riječnog toka Plitvice, Črne mlake, potoka Prekno te je izvršeno čišćenje i produbljivanje pružnog kanala u naselju Tužno, a u ulici Nikole Tesle u Tužnom izgrađen je novi most veće propusne moći. S radovima će se nastaviti i dalje.

Prošle godine, Općina Vidovec otkupila je dvije parcele uz mjesno groblje u Vidovcu u cilju njegova proširenja. U suradnji s mjesnim odborima, krenulo se u izradu potrebne projektne dokumentacije, a početkom ove godine krenulo se i sa izgradnjom novog, prijeko potrebnog parkirališta.

Ovih dana radovi vrijedni ukupno 667.426,60 kuna uspješno su završeni, a mještani Općine Vidovec dobili su novo parkiralište sa 105 novih parkirnih mjesta.

Realizacijom ovog projekta riješit će se dugogodišnji problem parkiranja i prometnog začepljenja u Općini Vidovec obzirom da su dosada mještani, ali i brojni drugi, prilikom posjeta mjesnom groblju u Vidovcu morali svoje automobile parkirati uz rubove postojećih prometnica ili na parkirališta udaljena i do 400 metara od groblja što je za vrijeme većih blagdana i sprovoda izazivalo prometna začepljenja, a uvijek je postojala i mogućnost nastanka materijalnih šteta na vozilima zbog nedostatka razmaka od vozila u pokretu i parkiranih vozila.

Izgradnjom parkirališta postigla se veća sigurnost u prometu te omogućila lakša dostupnost mjesnom groblju što će značajno pridonijeti većoj kvaliteti života mještana. (Općina Vidovec)

Facebook Komentari