Davor Ivo Stier: Podržavam Plenkovića, a on mene i moj rad

Ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier opovrgnuo je nagađanja o sukobu s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Što se tiče unutarnje politike, ta izjava sasvim sigurno nije iznenadila nikoga tko mene poznaje tako da nema potreba nikakvih dodatnih elaboracija. Ali, ono što vama mogu reći, naravno, jasno je da ja podržavam Andreja kao što i on podržava mene i moj rad u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, rekao je Stier novinarima nakon predavanja predsjednika Europskog parlamenta Antonija Tajanija u HAZU-u.

Stier je prije nekoliko dana izrazio žaljenje zbog raskida koalicije s Mostom te dodao da se on u stranci zauzimao za nove izbore nakon što je ta suradnja okončana.

Premijer Plenković sutradan je, komentirajući tu izjavu, rekao da je HDZ demokratska stranka koja gaji dijalog i raspravu o različitim temama te ponovio da je za razlaz Mosta i HDZ-a isključiva odgovornost na političkom odabiru Mosta koji je podupro inicijativu oporbe za pokušajem rušenja ministra financija Zdravka Marića.

A što se tiče toga da je (Stier) gradio suradnju točno, ali ne više od mene. Moj je odabir i sugestija svim na Predsjedništvu stranke bio da se ide s Mostom.

A o tome je li nekome ovoliko ili onoliko žao, to je u politici možda osobni stav, ali ona je posao u kojem se očekuje da radite za javno dobro da budete odgovorni, da donosite odluke, a odgovornost za odlazak iz Vlade je prije svega na Mostu i tu nema nikakvih dilema. To javnosti mora biti posve jasno, rekao je.

Facebook Komentari