Časnički zbor brani Thompsona: Neka pročitaju stihove!

Zabranjeni koncert Marka Perkovića Thompsona i dalje je vruća tema, a reakcije ne jenjavaju. Posljednja u nizu je ona Časničkog zbora grada Splita.

”Prisiljeni smo javno, po tko zna koji put do sada, nadajući se izgleda uzaludno da više neće biti potrebe reagirati u obrani diskriminatornih odluka i stavova prema građanima i samoj Republici Hrvatskoj.

Povod je ovoga puta što je sutra, 20 svibnja, u Mariboru trebao biti održan koncert Marka Perkovića Thompsona. Međutim, na prijedlog mariborske policije Upravna jedinica Maribor zabranila je koncert.

U izjavi za medije, glasnogovornica slovenskog MUP-a zabranu održavanja koncerta obrazložila je sigurnosnim razlozima, iako je 17. svibnja slovenska Komisija za nadzor tajnih službi donijela zaključak prema kojemu je zabrana političkog, a ne sigurnosnog karaktera.

Mi, koji smo zahvaljujući Marku, učvršćivali svoju ljubav, vjeru i skrb prema Svevišnjem, domovini, svojim bližnjima i svim ostalim ljudima tražimo od naroda izabranih predstavnika da dignu svoj glas, koriste svoje pozicije i dužnosti, te sve one koji nas etiketiraju raznim atributima, nazivajući nas svakakvim imenima, da pročitaju stihove svih sedam albuma.

Marko je dio nas, zajedno s nama je tvorac Hrvatske državnosti, zajedno s nama je kroz Domovinski rat upisan u Hrvatsku povijest i ne postoji gumica ili korektor koja to može obrisati ili korigirati.

Oduševljeni smo angažmanom Predsjednice i Premijera u potpori našem Marku, te se shodno tome nadamo da će zajedno s nama zapjevati na slijedećem Markovom koncertu, makar to bilo u pulskoj areni”, stoji u priopćenju Zbora koji je objavio i stihove Thompsonove pjesme.

”I kao što Marko pjeva:

“Usliši molitve narodu Bog
ugasi vatru i dim
vrati joj staru slavu i sjaj
zemlji sto bješe k’o raj

Al’ opet se nad nas nadvilo zlo
vreba i čeka svoj čas
čuje li narod povijesti glas
samo u Bogu je spas”, stoji u priopćenju.

Facebook Komentari