Što se događa u PU Ličko-senjskoj, jesu li policajci mučili načelnika – da prizna

Odvjetnica načelnika ličko-senjske policije Ante Podnara prosvjedovala je u četvrtak zbog navodnog kršenja ljudskih prava njezina klijenta jer joj policija nije dopustila da bude nazočna na njegovom ispitivanju, no iz Ravnateljstva policije na upit N1 odgovorili su da je čovjek pozvan na razgovor temeljem anonimnog podneska

Odgovor Ravnateljstva policije prenosimo u cijelosti:

“U Ravnateljstvo policije danas 18.5.2017. godine, po pozivu, pristupio je načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar u pratnji odvjetnice radi davanja izjave na okolnosti pritužbe građana o postupanju policijskih službenika i načelnika navedene uprave.

Prilikom pristupanja davanju izjave načelnik Podnar je izjavio kako želi da razgovoru prisustvuje njegova odvjetnica Katja Jajaš te su mu policijski službenici priopćili kako zastupanje odvjetnice u ovom trenutku nije moguće, budući protiv njega nije pokrenut disciplinski postupak nego se radi samo o provjerama navoda iz pritužbe.

Nakon objašnjenja da odvjetnica u ovom trenutku ne može biti prisutna, načelnik Podnar je dao izjavu na okolnosti navedenih u pritužbi, o čemu je sačinjena izjava na zapisnik, koji je i potpisao. Nakon potpisivanja izjave načelnik Podnar napustio je Ravnateljstva policije.

S obzirom na navedeno odlučno demantiramo da je predmet razgovora bilo kakvo kriminalističko istraživanje kao i SMS poruku upućenu pojedinim medijima da je načelnik Podnar ovom prilikom bio „mučen“”, stoji u odgovoru.

Facebook Komentari