Sisačko moslavačkoj županiji 6,2 milijuna kn sredstava potpore za komunalnu infrastrukturu

U nazočnosti župana Ive Žinića pomoćnik ministra u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Danijel Žamboki uručio je u četvrtak, 18. svibnja 2017. godine, odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći predstavnicima gradova i općina s područja Sisačko-moslavačke županije.

U Sisačko-moslavačkoj županiji odobreno je 11 projekata, ukupne vrijednosti 6.216 615,47 kn od čega Ministarstvo sufinancira 1.458 000 kn.

“Iskazujem veliku zahvalnost Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja ali prije svega i pomoćniku ministra. Bitan je ravnomjerni razvoj naše županije, malih sredina, malih općina ali gradova. To je i politika hrvatske Vlade pa i s te strane zajedno nastavljamo kako bi omogućili što bolji život u tim sredinama. Ove odluke u vrijednosti preko 6 milijuna kn za 11 projekata koji će biti uloženi u ove sredine doprinijet će komunalnoj infrastrukturi za sve one projekte koje ste prijavili”, kazao je župan Žinić.

Pomoćnika ministra Danijela Žambokija kazao je da po ovom programu u jedinicama lokalne samouprave značajno su povećana sredstva, tako su se od 2015. godine u vašoj županiji financirala samo 3 projekta, prošle godine 8 sa 1,2 milijuna kn a ove godine 11 projekata.

To su projekti važni za razvoj jedinica lokalnih samouprava, dokumentacija je spremna, radi se na programima nerazvrstanih cesta, javne rasvjete, groblja, nabavci komunalne opreme, i svemu onome s čime bi se poboljšao standard života ljudi na ovim područjima, kazao je Danijel Žamboki.

Facebook Komentari