Plenković o Petrovu: Treba razmisliti na čiji daljinski upravljač govori

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je u Splitu podržao kandidata za gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu. U razgovoru s novinarama prokomentirao je i zjavu Bože Petrova o velikoj koaliciji.

“Tu bi možda bilo dobro razmisliti na čiji daljinski upravljač priča i govori gospodin Petrov. Izjave koje daje on i drugi čelnici Mosta i čelnik oporbene stranke su sramotne i nedostojne onih koji vode politiku, onih koji su bili na dužnostima u državnim institucijama. Pokazuju da nisu shvatiti elemente demokratske abecede, ne poznaju što je dioba vlasti, što je zadaća zakonodavne i sudske vlasti, a kamoli onoga sofisticiranog razlikovanja što HDZ i ja osobno jako dobro znamo, a to je da posao suda i DORH-a nema veze s političkim strankama, a kamoli s izvršnom vlasti”, rekao je Plenković

Uvjeren je da će ljudi to vidjeti jer su “imali prilike u vježbi razotkrivanja vidjeti tko je ozbiljan, a tko neozbiljan i tko zna što su demokratski standardi i oni koji ne znaju se jako jako dugo moraju truditi da dođu do minimalnih standarda da budu dostojni upravljanja zemljom, a to sigurno neće ni na županijskoj, gradskoj ni općinskoj razini”.

Facebook Komentari