Nina Obuljen: Ministarstvo kulture se ne bavi zabranom Thompsona u Mariboru, ali….

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je u četvrtak da se Ministarstvo kulture ne bavi zabranom koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mariboru, ali i ocijenila kako je neuobičajenim da se koncerti zabranjuju iz navedenih razloga

‘Radi se u Republici Sloveniji, s tim nema veze Ministarstvo kulture ni u Sloveniji ni u Hrvatskoj. Stav je jučer iznio premijer, treba vidjeti o čemu se radi. Vrlo je neuobičajeno da se s takvim argumentima zabranjuju koncerti, ali to nije pitanje s kojim se bavi Ministarstvo kulture’, izjavila je ministrica Obuljen Koržinek uoči sjednice Vlade.

Mariborska općinska uprava u srijedu je objavila da je prihvatila preporuku policije u tom slovenskom gradu na Dravi da se koncert hrvatskog pjevača Thompsona, kojemu je to trebao biti prvi koncert u Sloveniji, zabrani.

Odluka lokalnih vlasti došla je nakon što su se protiv koncerta ‘kontroverznog hrvatskog pjevača’ izjasnile neke udruge i manje stranke, a u utorak u izjavama za mariborski list ‘Večer’ posredno i premijer Miro Cerar te predsjednik parlamenta Milan Brglez iz slovenske Stranke modernog centra (SMC). Oni su naveli da Thompson i njegovi fanovi na koncertima šire netoleranciju i ‘govor mržnje’, na što je preporukom o zabrani zbog ‘povećanog sigurnosnog rizika’ reagirala i policija.

Facebook Komentari