Krstičević: Treba nam politička stabilnost

Hrvatski inistar obrane Damir Krstičević istaknuuo je u Bruxellesu potrebu za političkom stabilnošću s obzirom na izazove s kojima je Hrvatska suočena.

Treba nam politička stabilnost. Vidimo da ima jako puno gospodarskih izazova, izazova oko granica, sigurnosnih izazova. Sve to traži stabilnost da bismo mogli zajedno i odgovorno donositi one odluke koje su najvažnije za Hrvatsku, rekao je Krstičević novinarima.

Znate da nam dolazi turistička sezona i u kolikoj mjeri turizam sudjeluje u BDP-u i mislim da svi skupa moramo voditi računa o tome, rekao je Krstičević, odgovarajući na pitanje novinara može li raspad dosadašnje vladajuće koalicije ugroziti donošenje strateških dokumenata na kojima radi MORH. U Ministarstvu obrane se pripremaju dokumenti o uspostavi novog sustava domovinske sigurnosti.

Krstičević je danas u Bruxellesu sudjelovao na sastanaku ministara obrane zemalja članica EU-a. Glavne teme su bile provedba globalne strategije EU-a u području obrane i sigurnosti te suradnja između EU-a i NATO-a.

Za vrijeme ručka, ministri obrane imali su zajednički sastanak s ministrima unutarnjih poslova s kojima su razgovarali o borbi protiv terorizma.

Tema je bila upravo borba protiv terorizma, raspravljali  smo o postojećim modelima i vidjeli smo da ima jako puno prostora da se ta suradnja još više unaprijedi, posebno u povezivanju obrana, vojske, sigurnsno-obavještajnih sustava, pravodsuđa, u jednom  sutavu dijeljenja informacija da bi mi mogli imati sposobnost predviđanja i prepoznavanja i na osnovu toga spremnosti da možemo odgovriti na sve sigurnosne ugroze i rizike, istaknuo je ministar.

Facebook Komentari