Župan Žinić predao na uporabu penjač po stubama za invalidne osobe

Župan Ivo Žinić je u srijedu, 17. svibnja 2017. godine, zajedno s predsjednikom Udruge osoba s invaliditetom distrofije, cerebralne i dječje paralize i osoba s ostalim tjelesnim invaliditetom Grada Siska Drenom Dobrenićem u zgradi sjedišta Sisačko-moslavačke županije predao na uporabu penjač po stubama s gusjenicama, koji će uvelike olakšati kretanje po zgradi osobama s invaliditetom.

” Mi kao županija nemamo prilazne rampe za invalidne osobe i u zadnjih godinu dana razmišljali smo kako napraviti mogućnost da invalidi mogu doći u naše urede i obaviti one svoje osnovne potrebe. Nabavili smo gusjeničar u vrijednosti 30.000 kn koji će omogućiti da invalidne osobe u kolicima mogu doći u naše urede a to je i zakonska obveza.

Na žalost zgrada je stara i teško je bilo ovdje intervenirati i napraviti lift, pa smo uz pomoć moderne tehnologije došli do kvalitetnog rješenja. S nama je na listi koalicije i čovjek koji je invalid, u kolicima i to isto govori koliko kao župan i kao čovjek želim pomoći ljudima koji su u potrebi”, kazao je župan Ivo Žinić.

Facebook Komentari