Turnir na školskom igralištu: Crna legija i Ustaše Središće

U nedjelju 14.05. na terenima OŠ Fran Krsto Frankopan na zagrebačkoj Volovčici održan je memorijalni turnir “Za sve one kojih nema” u organizaciji Kluba navijača Bad Blue Boys.

Ovaj se turnir, sad već po tradiciji, održava sredinom mjeseca svibnja povodom sjećanja na nikad odigranu utakmicu između Dinama i Crvene zvezde 13.05.1990. i u spomen svim Bad Blue Boysima koji su svojim životima izborili nezavisnu hrvatsku državu, navode organizatori na svojoj stranici.

I tu nema ništa sporno. Sporan je, međutim, popis sudionika turnira održanog, dakle, na školskom igralištu, dakle na igralištu javne ustavnove, odgojno – obrazovne pritom, prenosi N1.

Među timovima koji su ondje igrali nogomet nalaze se i timovi nazvani Crna legija te Ustaše Središće.

Ukazali su nam na to ogorčeni roditelje djece koja pohađaju spomenutu školu. Komentar smo zatražili od ravnateljice prof. Jadranke Bjelice koju smo, kako nam je kazala, šokirali tom informacijom.

‘U šoku sam, to je prestrašno, dosad se to nikad nije dogodilo. To je tradicionalni turnir, organiziraju ga neki naši bivši učenici, no dosad je uvijek sve prolazilo u redu. Ja 32 godine radim u ovoj školi, 16 godina sam ravnateljica i ovako nešto se nikad nije dogodilo. Ispričavam se i djeci i roditeljima, oštro osuđujem ovo što se dogodilo. Da mi je bilo tko javio što se događa, pozvala bih policiju, taj skup je dosad bio prijavljen policiji. Dosad je sve bilo pozitivno, no ovaj put su školu iskoristili za ovako strašne stvari, to se sigurno više neće ponoviti’, kazala je za N1 ravnateljica najavivši i da će ‘preko Vijeća roditelja uputiti ispriku roditeljima koji su s punim pravom nezadovoljni’.
bbbpopis

Share This Article