Totgergeli doveo cijeli državni vrh, jamči sinergiju državne i lokalne vlasti za svoje projekte

Kandidat za župana koalicije HDZ-HSS-HSLS u manje od dva tjedna u gradove i općine županije doveo premijera, predsjednika Hrvatskog sabora i čak osam ministara.

-Da bi našu županiju pomaknuli s posljednjeg mjesta u Hrvatskoj treba nam pomoć države i zato moramo snažno lobirati i raditi na čvršćem povezivanju lokalne i državne vlasti. Treba nam sinergija državne, županijske, gradske i općinske vlasti – to je ideja s kojom je HDZ-ov saborski zastupnik Miro Totgergeli, kandidat za župana Bjelovarsko-bilogorske županije koalicije HDZ-a, HSS-a i HSLS-a, krenuo u borbu za naklonost birača na predstojećim lokalnim izborima.

U nepuna dva tjedna kampanje uspio je u Bjelovar i druge gradove i općine županije dovesti gotovo cijeli državni vrh. Nakon što su prošli tjedan bila četvorica ministara i jedna ministrica, u ovom tjednu županiju su posjetili još i premijer i predsjednik Hrvatskog sabora te još trojica ministara.

To je snažna i respektabilna podrška koja zasigurno imponira, no puno je važnije da nitko od visokih dužnosnika nije došao samo dati mu puku deklarativnu podršku, nego su svi odreda pokazali puno razumijevanje za probleme koji muče županiju i pritom ponudili konkretnu pomoć u ostvarivanju željenog cilja, a to je pokretanje njenog bržeg razvoja i napretka.

Uhu građana od svega što su izrekli visoki dužnosnici zasigurno najviše prijaju riječi ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića kojeg je Totgergeli u utorak odveo u Veliko Korenovo na trasu buduće brze ceste gdje su zajedno održali konferenciju za novinare. Butković je tom prilikom jasno rekao da je dao nalog Hrvatskim cestama da se maksimalno skrate rokovi u javnom nadmetanju te do kraja godine završi projektiranje dionice od Farkaševca do Bjelovara i odabere izvođača radova.

-Time smo omogućili da radovi na nastavku gradnje brze ceste započnu u najkraćem mogućem roku, dakle već 2018. – kazao je Butković i time građanima Bjelovara i cijele županije probudio nadu u izglednost konačnog spajanja Bjelovara sa Zagrebom tom modernom i dugo očekivanom prometnicom do kraja iduće godine.

Gradnja u dvije faze, najprije jednog pa potom i drugog kolnika koju zagovara ministar Butković, jedino je rješenje koje je realno ostvarivo.

Inzistiranje da se cesta odmah gradi s oba kolnika ili nikako, u stvarnosti znači njezino odgađanje na neodređeno vrijeme jer trenutno ni država, a ni Hrvatske ceste nemaju dovoljno sredstava za gradnju oba kolnika istodobno. Važna podrška tom projektu i tako planiranoj dinamici njegove realizacije stigla je par sati kasnije i iz usta samog premijera Andreja Plenkovića.

Dajući svesrdnu podršku Totgergeliju premijer se dotakao i stanja u županiji te jasno naglasio potrebu njene bolje prometne povezanosti kao važnog preduvjeta njezina bržeg razvoja i napretka.

Dodali se ovomu i podrška koju je Totgergeliju u ponedjeljak za svog cjelodnevnog posjeta Bjelovarsko-bilogorskoj županiji pružio predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potom i ministar branitelja Tomo Medved s kojim se Totgergeli sastao u Daruvaru te jučer i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević koji je na Totgergelijev poziv boravio u Čazmi i Štefanju, jasno je da je sinergija državne i lokalne vlasti s Totgergelijem kao novim čelnikom ove županije posve zajamčena.

Facebook Komentari