Roditelji očajni zbog mature: neki će potrošiti prosječnu mjesečnu plaću

Kako se bliži kraj školske godine, maturantska groznica trese kako maturante, tako i njihove roditelje. No, to je i izuzetno financijski stresan trenutak za roditelje koji za tu večer izdvajaju pozamašne svote novca za odijelo, haljinu, cipele, torbicu, nakit, šminku, frizuru te maturantsku zabavu, a svi ti izdaci roditelje će stajati pravo malo bogatstvo, piše Glas Slavonije.

Dok se neki odlučuju na kupnju u obližnjim gradskim trgovinama i trgovačkim centrima, neki odlaze u Zagreb, pa čak i u Beč ili Graz. Cijene maturantskih haljina u popularnim trgovinama za mlade kreću se od 500 do tisuću kuna.

Ako se pak djevojke odluče na dizajnerske komade, za takve će unikatne haljine platiti od tisuću do tri tisuće kuna. Na cipele se u prosjeku troši od 200 do 700 kuna. Osim toga, djevojke paze na detalje, pa na razne modne dodatke, poput torbice, naušnica i ogrlica, pa za to potroše bar još dodatnih 300 kuna.

No, dodatni troškovi javljaju se i zbog šminke, frizure, uređnja noktiju… Za frizuru će u prosjeku izdvojiti do 200 kuna, za uređivanje noktiju do 150 kuna, a za sunčanje će platiti od dvije do šest kuna po minuti. Mnoge se odlučuju i za ugradnju ekstenzija, koje su još uvijek popularne, ali i najskuplje te koštaju od dvije do tri tisuće kuna, piše Glas Slavonije.

 

Share This Article