Ramljak u Srbiji – preustroj Agrokora u sljedećih 12 do 15 mjeseci

Izvor: N1

Izvanredni povjerenik hrvatske vlade za tvrtku Agrokor Ante Ramljak isključio je u Beogradu mogućnost da ovaj koncern ode u stečaj i ocijenio da se preustroj Agrokora može očekivati u sljedećih godinu do godinu i pol dana, doznaje Hina iz izvora bliskih sudionicima sastanka održanog u vladi Srbije.

Ramljak je u Beogradu s visokim dužnosnicima srbijanske vlade, Gospodarske komore (PKS) i vodstvom Agrokorovih poduzeća u Srbiji razgovarao o planovima za stabiliziranje poslovanja tog koncerna u Srbiji i regiji.

Ramljak je upoznao je svoje domaćine s planovima i dinamikom preustroja Agrokora, a poglavito u svezi s kompanijama iz sustava Agrokora koje posluju u Srbiji i imaju ukupno oko 11.000 djelatnika, prenosi HRT.

Domaćin sastanka bio je potpredsjednik vlade Srbije i ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić, a u priopćenju iz njegova ureda naglašeno je da su Ante Ramljak i njegovi suradnici upoznati “o aktivnostima vlade Srbije u cilju održavanja stabilnosti poslovanja Agrokorovih kompanija u Srbiji, očuvanja radnih mjesta i zaštite interesa dobavljača”.

Ramljak je, kako se navodi, “istaknuo da se ide u pravcu normaliziranja poslovanja Agrokorovih poduzeća u cijeloj regiji”, te poručio kako “dobavljači u Srbiji i dalje mogu očekivati redovitu isplatu za isporučenu robu”.

Facebook Komentari