Putin brani Trumpa: Nije odao tajne Lavrovu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump nije odao nikakve tajne ruskom ministru vanjskih poslova Sergeju Lavrovu tijekom sastanka u Washingtonu prošlog tjedna.

Putin je rekao da je Rusija spremna predati transkript razgovora Trumpa i Lavrova američkim zastupnicima, prenio je Reuters.

Trump je jučer izjavio da je njegov susret u Ovalnom uredu prošlog tjedna sa šefom ruske diplomacije Sergejom Lavrovom bio “vrlo, vrlo uspješan” i da će pomoći u promoviranju borbe protiv terorizma.

“Želimo dobiti pomoć sa što više strana u borbi protiv terorizma”, rekao je Trump.

Pomoć Rusiji u borbi protiv ISIL-a

Trump je ocijenio i da je imao “apsolutno pravo” da podijeli osjetljive informacije sa Rusijom na sastanku u Bijeloj kući i poručio je kako je želio pomoći Moskvi u njezioj borbi protiv grupe Islamska Država Irak i Levant (ISIL).

“Kao predsjednik želio sam podijeliti s Rusijom, što imam apsolutno pravo učiniti, činjenice vezane za terorizam i sigurnosti u zračnom prometu”, napisao je Trump na svom profilu na Twitteru.

Savjetnik za nacionalnu sigurnost SAD-a H. R. McMaster izjavio je da Trump nije imao “neprimjeren” razgovor sa ruskim dužnosnicima prošlog tjedna u Bijeloj kući.

“Ono što želim reći je da je pretpostavka članka (The Washington Posta) lažna i da ni na koji način predsjednik nije imao konverzaciju koja je bila neprimjerena ili je mogla dovesti do bilo kakvog propusta u nacionalnoj sigurnosti”, rekao je McMaster, prenosi Al Jazeera Balkans.

Facebook Komentari