Odlazak zagrebačke legende: umro Zvonko Špišić

Kantautor i slikar u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu završio je prije mjesec dana, a 29. travnja pretrpio je moždani udar. Posljednjih nekoliko dana nije bio pri svijesti.

‘Napravili smo sve što smo mogli, njegova bolest bila je teška, ali nas je prepoznavao do samog kraja’, rekao je Špišićev zet Mladen Plavšić.

”U bolnici se uvijek šalio. Pred kraj sam mu rekao ‘Falite nam, dođite doma, a on je odgovorio: ‘Moš mislit…”, dodao je te naglasio kako su mu na kardiologiji rekli da ih je zabavljao i stalno se šalio, ali da se pred kraj gubio, pišu 24sata.hr.

Legendarni glazbenik u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu završio je prije mjesec dana, Prvo je dobio kroničnu upalu pluća koja se teško liječi, zatim srčani, a nakon toga i moždani udar. Posljednjih nekoliko dana nije bio pri svijesti.

Skladatelj, interpretator šansone, tekstopisac, aranžer i likovni umjetnik, Zvonko Špišić rođen je u Zagrebu, 26. veljače 1937. godine. Po broju izvedenih pjesama i nagrada prvi je na festivalima u Zagrebu i Krapini, a po broju nagrada treći u Splitu.

Glazbom se profesionalno počeo baviti od 1958. godine, a nikada nije pohađao glazbenu školu. Objavio je preko 370 skladbi, te je za svoj rad primio šezdesetak domaćih i inozemnih nagrada i priznanja.

Facebook Komentari