Novi život za objekt na odmorištu Novska-jug

Župan Ivo Žinić je sa suradnicima obišao prateći uslužni objekt na lokaciji Odmorište Novska – jug u kojem će se nalaziti restoran i trgovina koji će nuditi proizvode proizvođača iz Sisačko-moslavačke županije.

Objekt, koji nije u funkciji, osigurat će kad ga se aktivira, plasman domaćih proizvoda, ali i novo zapošljavanje, jer bi u trgovini i restoranu trebalo raditi tridesetak ljudi.

“Ovaj je objekt nekad bio u funkciji no sada je napušten, ali ga želimo pretvoriti u jednu kvalitetnu destinaciju na auto cesti A3, od Bregane preko Zagreba do Lipovca. Ovo će biti budući turističko informativni centar Sisačko moslavačke županije, za prostor ovog dijela županije, Slavonije i Moslavine, pogotovo na ovom dijelu gdje je naše Lonjsko polje i Park prirode, gdje želimo zaustaviti dio prometa koji prolazi autocestom A3, a kojom godišnje prođe 6,5 milijuna automobila u jednom smjeru”, kazao je Žinić.

Dodao je da je tu i mogućnost za razvoj poljoprivrede i turizma i programa “Kupujmo lokalno pun ceker”. Ovaj projekt je vrlo vrijedan, gotovo 4,5 milijuna kn je potrebno da bi sanirali i uredili ovaj prostor od 1.400 kvadrata, ali ulaganja će se itekako isplatiti jer planiramo zaposliti i blizu 30-tak ljudi”, kazao je Žinić.

Facebook Komentari