Monstrum u Velikoj: Čekićem tukao kujicu po glavi, a onda je, misleći da je mrtva zakopao…

Stravičan čin dogodio se u Velikoj. Naime, 77-godišnji Z.M. u ponedjeljak se odlučio riješiti svoje kujice, šestomjesečne mješanke hrvatskog ovčara.

Nemilosrdni muškarac ju je prvo tukao, potom čekićem udarao po glavi, a kad je izgubila svijest je mislio kako je uginula. Potom ju je odvukao u dvorište iza kuće gdje je iskopao jamu, a zatim je ondje zakopao.

Tijekom noći je kujica došla k sebi i šapama iskopala zemlju da bi se vratila svom vlasniku.

Na sreću, za to je saznala Udruga za zaštitu životinja Sirius koja je odmah sve prijavila policiji. Nakon obavljenog očevida, podnesena je kaznena prijava te je o svemu obaviješteno državno odvjetništvo, javlja 034portal.

Prijeti mu do godina dana zatvora.

“Govorila sam mu da to ne radi, da ne muči životinju, ako je ne želi neka je nekome da ili pozive veterinara da je uspava. Rekao mi je da se ne miješam, da on može raditi što hoće, to isto je rekao i policiji. Kujicu je prije nekoliko mjeseci dobio s još jednim psom i kada je vidio da je ona žensko stalno ju je tukao i maltretirao. Jadnica kada ga vidi bježi i skriva se, posebno sada nakon što ju je pokušao ubiti. Umiljata je i stalno ide za mnom, stalno mi svoju njuškicu gura u ruke, ne da se pipnuti jer je po cijelom tijelu izubijana. Voljela bih da ga netko nauči pameti, jer što mu je krivo to vjerno nedužno stvorenje”, izavila je zlostavljačeva izvanbračna partnerica za 24sata.

Službeno policijsko izvješće prenosimo u cijelosti:

“U ponedjeljak, 15. svibnja 2017. godine, u poslijepodnevnim satima, u blizini mjesta Velika, 77-godišnjak je nepoznatim predmetom pokušao ubiti psa nakon čega ga je bacio. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.”

Iz Udruge Sirius su portalu 034 rekli da je pas preživio i nakon što se probudio iz nesvjestice, iskopao se iz jame i vratio se kući. Pas je star oko 6 mjeseci, mješanac hrvatskog ovčara i još uvijek se nalazi kod svog “vlasnika” koji ga je danas želio eutanazirati.

Udruga Sirius je pozvala sve koji su zainteresirani da im se jave ako žele udomiti kujicu i spasiti je iz ruku okrutnog vlasnika, kontaktirati ih se može na mobitel 091 728 8464.

Facebook Komentari