Ministar Krstičević posjetio pripadnike Oružanih snaga u Kninu

Foto: MORH/ T. Brandt

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević danas je posjetio pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske koji sudjeluju u organizaciji i natjecanju za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga “Prvi za Hrvatsku 2017”.

U prigodnom obraćanju Ministar Krstičević je podsjetio da za desetak dana obilježavamo Dan Oružanih snaga RH i Dan hrvatske kopnene vojske. Istaknuo je da svi možemo biti ponosni na Hrvatsku vojsku, a posebno oni koji baštine povijest pobjedničke vojske.

„Danas smo fokusirani na vrhunsko i profesionalno izvršavanje novih zadaća“, rekao je ministar obrane te naglasio vrijednost ovog natjecanja kojim se potvrđuje važnost vrhunske osposobljenosti pripadnika Oružanih snaga.

Također, ministar je izrazio zadovoljstvo što se natjecanje ove godine, na svoju dvadesetu obljetnicu ponovo održava u Kninu, gradu simbolu pobjede u Domovinskom ratu i mjestu gdje je održano prvo natjecanje pod geslom „Prvi do Knina – prvi do slobode“.

Naglasio je da su od tada naše Oružane snage prevalile velik i težak put da bi danas postale pouzdani saveznici i partneri koji svoju sposobnost pokazuju kroz sudjelovanje u brojnim operacijama i misijama. U jačanju sposobnosti Oružanih snaga RH važnu ulogu ima upravo ovo natjecanje koje snaži sportski duh, potiče zajedništvo te podiže razinu tjelesne spremnosti.

“Samo najspremniji vojnici mogu izvršiti najsloženije zadaće. Upravo zato odlučili smo ovu godinu posvetiti vojniku, dočasniku i časniku. Odlučili smo sustavno raditi na podizanju uvjeta i kvalitete života i rada onih koji služe drugima. Onih koji su dugo i marljivo radili, davali sve od sebe, a često bili zaboravljeni.”, zaključio je ministar Krstičević.

U sklopu ovogodišnjeg natjecanja za najspremnijeg pripadnika oružanih snaga „Prvi za Hrvatsku 2107“ pripadnici Oružanih snaga RH do početka natjecanja angažirani su na uređenju dječjih igrališta u sklopu kninskih gradska vrtića, koje je danas također posjetio i ministar Krstičević.

Tom prilikom, ministar je izrazio zadovoljstvo jer se i osobno uvjerio kako će kninski mališani uživati i biti sigurni na obnovljenim igralištima. “Ovo je primjer neraskidive veze i suradnje lokalne zajednice i Oružanih snaga koji me iznimno veseli. Oružane snage spremne su pomoći uvijek kada je to potrebno, a koristeći svoje resurse za civilne namjene i pružajući pomoć lokalnoj zajednici doprinose izgradnji kvalitetnijeg života svih nas”, istaknuo je ministar Krstičević.

Zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade brigadir Tihomir Kundid rekao je kako su pripadnici Inženjerijske bojne Gardijske mehanizirane brigade dali potporu i pomogli u uređenju vrtića u Kninu te je pohvalio suradnju lokalne zajednice i pripadnika Oružanih snaga smještenih u Kninu.

Ravnateljica dječjeg vrtića „Cvrčak“ iz Knina Anita Ercegovac tom je prigodom rekla kako su djeca bila oduševljena promatrajući pripadnike Oružanih snaga kako rade na uređenju okoliša vrtića te da je riječ o ekipi koja je odgovorna, vrijedna i pažljiva. Također, dodala je i kako su roditelji djece koja borave u ovom vrtiću zahvalni na ovoj hvalevrijednoj inicijativi.

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH „Prvi za Hrvatsku 2017“ održava na vojnom vježbalištu „Crvena Zemlja“ i u gradu Kninu 18. i 19. svibnja.

Organizirano je u suradnji s gradom Kninom koji je bio domaćin i prije dvadeset godina u prvom ovakvom natjecanju pod nazivom „Prvi do Knina – prvi do slobode“. U ovogodišnjem natjecanju sudjeluje 150 pripadnika Oružanih snaga RH, Ministarstva unutarnjih poslova i pripadnika oružanih snaga prijateljskih i partnerskih zemalja.

U suradnji s Gradom Kninom do početka natjecanja pripadnici Oružanih snaga RH angažirani su na uređenju dječjih igrališta u sklopu četiri kninska gradska vrtića i uređenju vanjskih prostora oko vrtića.

Između ostalog, uredit će ograde vrtića, travnate površine, obojiti betonski zidići, urediti prostor uz vanjski dio ograde i drrugo, a procijenjena vrijednost radova iznosi oko 10.000 kuna.

Uz navedene radove, sve vanjske površine igrališta opremit će se novom opremom i sredstvima koja su prikupljena humanitarnom akcijom u organizaciji Grada Knina.

U sklopu natjecanja bit će održano i mini natjecanja za najmlađe stanovnike Knina – djecu vrtićke dobi koje će se u četvrtak, 18. svibnja 2017. održati na prostorima sportskog kompleksa NK „Dinara“, a na kojem će uz suradnju i pomoć pripadnika Oružanih snaga RH djeca prolaziti mini stazu sa zaprekama. Po završetku mini natjecanja prikupljena sredstava i oprema bit će uručena vrtićima.

Facebook Komentari